Horecavergunningen

Heb je een horecabedrijf of wil je dit starten? Dan heb je vergunningen nodig en moet je je houden aan de sluitingstijden voor de horeca. Wil je langer openblijven, een festiviteit organiseren in je horecabedrijf of op je terras? Dan hoef je meestal alleen een melding te doen. Lees hier wanneer je wel een vergunning nodig heb.

 • Alcoholvergunning voor horecabedrijf of slijtersbedrijf

  Wil je als ondernemer alcoholische drank schenken of verkopen? Dan moet je een Alcoholwetvergunning (commercieel) aanvragen. Je hebt deze vergunning ook nodig als je sterke drank in een slijterij verkoopt.

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  Voor het bedrijfsmatig exploiteren van een horecabedrijf, zoals een hotel, lunchroom, restaurant, café, discotheek of buurthuis, heeft u een exploitatievergunning nodig. Wilt u ook alcoholhoudende dranken schenken? Dan dient u voor het verstrekken van alcoholhoudende dranken ook over een alcoholvergunning te beschikken.

 • Bibob

  Het gemeentebestuur wilt graag zaken doen met integere partijen. De Wet Bibob is een middel om te beoordelen of de gevraagde vergunning naar een integere partij gaat. De vergunningaanvraag voor (bijvoorbeeld) de exploitatie van een horecabedrijf wordt daarom, op grond van het Bibob-beleid, aan de Wet Bibob getoetst.

 • Exploitatievergunning coffeeshop

 • Ontheffing sluitingstijd horeca

  Voor horecabedrijven in Zwijndrecht gelden vaste openings- en sluitingstijden. Als u buiten deze tijden uw horeca-inrichting voor publiek geopend wil houden, vraagt u daarvoor ontheffing aan.