Bouwen en verbouwen
Bouwprojecten, ruimtelijke plannen, riolering, vergunningen, bezwaar maken of klacht indienen.
-
Omgevingswet
De Omgevingswet regelt alles voor de leefomgeving. De ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen. De wet is een samenvoeging van wetten. Dit maakt de regels simpeler voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt.
-
Omgevingsvergunning
Ga je verbouwen of wil je iets aanleggen? Via het Omgevingsloket kun je onder andere (omgevings)vergunningen aanvragen voor bouwen, slopen, aanleggen, kappen.
-
Bouwprojecten
Een overzicht van alle bouwprojecten in de gemeente Zwijndrecht.
-
Ruimtelijke plannen
In een ruimtelijk plan legt de gemeente juridisch-planologisch vast wat er met de ruimte mag gebeuren. In een ruimtelijk plan staat beschreven hoe je gronden en/of gebouwen mag gebruiken, of je ergens mag bouwen en wat voor een bebouwing dat mag zijn. Het meest bekende ruimtelijke plan is het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan). Een ruimtelijk plan kent verschillende fases: ontwerp, vastgesteld en onherroepelijk.
-
Ruimtelijk beleid en regelingen
Wil je meer weten over het ruimtelijke beleid, wil je een verzoek voor planschade doen of wil je reageren op een ontwerpbesluit? Dat kan.
-
Monumenten
Voor een verbouwing van of een wijziging aan een monument moet u een omgevingsvergunning aanvragen.
-
Riolering
De gemeente en het waterschap zijn samen verantwoordelijk voor het inzamelen en zuiveren van het rioolwater.
-
Gemeentelijke adviescommissie Omgevingskwaliteit Zwijndrecht
Hoewel de naam van de welstandscommissie is veranderd in Gemeentelijke adviescommissie Omgevingskwaliteit Zwijndrecht, zijn de werkzaamheden hetzelfde gebleven.
-
Anterieure overeenkomsten
22 oktober 2024Een anterieure overeenkomst is een contract waarin je met de gemeente de resultaten van de intentiefase vastlegt. Bijvoorbeeld hoe en wanneer je plannen gaat uitvoeren, met welke procedure de gemeente jouw plannen mogelijk probeert te maken en wat je daarvoor aan de gemeente betaalt.