Evenementenvergunningen

Wil je een klein of een groot evenement organiseren? Of een bingo, braderie of een feest? Zorg dat je dit goed regelt en vraag een vergunning aan of maak een melding.

 • Klein evenement organiseren

  Wil je een klein evenement organiseren, zoals een straatfeest, buurtbarbecue of iets wat daar op lijkt? Meld dit dan minimaal 3 weken van tevoren bij de gemeente.

 • Evenementenvergunning

  Als je meer dan 150 bezoekers verwacht, vraag je een evenementenvergunning aan. Bij een groter evenement vraag je je vergunning in ieder geval 6 tot 10 weken van tevoren aan bij de gemeente aan.

 • Bingo en andere kleine kansspelen organiseren

  Wil je als vereniging (of vergelijkbare organisatie) een klein kansspel (zoals een bingo) organiseren? Dan doe je hiervan melding bij de gemeente.

 • Feest in de horeca of sportevenement melden

  U mag per kalenderjaar maximaal 6 festiviteiten (feesten) houden per inrichting waarbij u meer geluid maakt dan toegestaan. Ook mag u per kalenderjaar maximaal 6 sportevenementen in de buitenlucht houden waarbij u langer verlichting gebruikt dan toegestaan. U meldt deze festiviteiten van tevoren bij de gemeente.

 • Braderie organiseren

  Een braderie is een voor het publiek toegankelijk evenement, waarbij vaak ook een markt plaatsvindt. Als winkeliersvereniging of evenementenorganisatie heb je voor het organiseren van een braderie een vergunning nodig.