Projecten openbare ruimte

Op deze pagina vind je een overzicht van alle grote herinrichtingsprojecten in de openbare ruimte.

 • Diztrikt - spoorzone

  Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De komende tien jaar wordt het gebied groots aangepakt en opnieuw ingericht.

 • Heer Oudelands Ambacht - Beethovenlaan

  De wijk Heer Oudelands Ambacht is op veel plekken verzakt. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed bereikbaar. Ook veroorzaken de verzakkingen schade aan het straatwerk, de riolering en de kabels en leidingen. Daarom worden stoepen, straten en pleinen opgehoogd. De Beethovenlaan wordt als onderdeel van het werk ook aangepakt.

 • Heer Oudelands Ambacht - Grote aanpak

  De wijk Heer Oudelands Ambacht is op veel plekken verzakt. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed bereikbaar. Ook veroorzaken de verzakkingen schade aan het straatwerk, de riolering en de kabels en leidingen. Daarom worden stoepen, straten en pleinen opgehoogd. We grijpen deze kans aan om ook de woonomgeving op te knappen.

 • Heer Oudelands Ambacht – fase 4

  De wijk Heer Oudelands Ambacht is op veel plekken verzakt. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed bereikbaar. Ook veroorzaken de verzakkingen schade aan het straatwerk, de riolering en de kabels en leidingen. Daarom worden stoepen, straten en pleinen opgehoogd. Het werk in fase 4 (tussen de Beethovenlaan en de Valeriussingel) wordt in 2024 en 2025 uitgevoerd. In 2024 wordt gewerkt in fase 4A.

 • Heerjansdam-Noord

  De bestrating en de rioolaansluitingen in Heerjansdam-Noord worden vervangen. Waar nodig wordt ook de verlichting vernieuwd. Tot slot worden de straten groener, met een aantrekkelijkere én kleurrijkere omgeving als gevolg.

 • Julianadorp

  We gaan het riool en de bestrating in het Julianadorp vervangen. We grijpen deze kans aan om jouw woonomgeving flink op te knappen. Zo is het ook in de toekomst fijn wonen in het Julianadorp.

 • Kort Ambacht - fase 3

  Door de jaren heen zijn de straten verzakt. Tijdens de werkzaamheden gaan we de straten weer op het oorspronkelijke niveau brengen. Hierbij is de nodige aandacht voor het toekomstbestendig en klimaatadaptief inrichten van de wijk.

 • Onderhoudsprojecten in de wijk

  Op de wijkenwebsite vind je meer informatie over de werkzaamheden die plaatsvinden in je straat of buurt.

 • Slagveld

  De riolering en bestrating van het Slagveld zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. De gemeente vervangt de riolering en richt de openbare ruimte volledig opnieuw in. Bij de inrichting houden we rekening met klimaatverandering, wateroverlast, hittestress en parkeren. We grijpen deze kans aan om jouw woonomgeving flink op te knappen, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in het Slagveld.

 • Veerplein en omgeving

  De komende jaren werken we aan een sfeervol en levendig Veerplein en omgeving. Voor jong en oud een prachtige locatie om te wonen en te recreëren. Als het klaar is kan je volop genieten van de splinternieuwe wandelpromenade met schitterend uitzicht over het water. Speciaalzaken, horeca en waterbus zorgen voor levendigheid.

 • Verzetsheldenbuurt-Noord

  De riolering en bestrating zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om de woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Verzetsheldenbuurt.

 • Vliegeniersbuurt

  De riolering van de Vliegeniersbuurt is verouderd en moet worden vervangen. Wij grijpen deze kans aan om jouw wijk opnieuw in te richten, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Vliegeniersbuurt. Bij de nieuwe inrichting houden we rekening met klimaatverandering, hittestress, wateroverlast en parkeren.

 • Voetgangersbruggen Balkengat en Oostkeetshaven

  De gemeente gaat twee voetgangersbruggen aan het Maaspad vervangen. Het gaat om de Oostkeetshavenbrug en de Balkengatbrug. De nieuwe bruggen worden gemaakt van staal en gaan daarom tot wel 100 jaar mee. Ook gaan ze dankzij hun witte kleur mooi op in de omgeving. De historische omgeving komt hierdoor nog beter tot zijn recht. De werkzaamheden vinden plaats tussen april en juli 2024.

 • Vogelbuurt-West

  De gemeente gaat het riool in de Vogelbuurt-West vervangen en de openbare ruimte opnieuw inrichten. Hierbij houden we onder andere rekening met klimaatverandering, groen, parkeren en spelende kinderen. Zo blijft het ook in de toekomst fijn wonen in deze buurt. In totaal duren de werkzaamheden en voorbereidingen 5 jaar. We verwachten dat de werkzaamheden buiten duren van eind 2024 tot en met midden 2027.