Heb je een vraag?

Je bent bij de gemeente van harte welkom met al je vragen en ideeën. Binnen de gemeente werken medewerkers van verschillende afdelingen en organisaties samen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Je kunt iedere donderdag langskomen bij het 'sociaal loket'. Een afspraak maken is niet nodig. De medewerkers van het Vivera Sociaal Wijkteam en Sociale Dienst Drechtsteden helpen je graag. In het loket vind je onder meer:

Bureau Sociaal Raadslieden

Heb je een vraag over geld of heb je juridische problemen? Dan kan je voor hulp terecht bij Bureau Sociaal Raadslieden. Je kunt terecht voor informatie en advies over wetten en regels. Maar ook als je bijvoorbeeld hulp nodig heeft:

  • bij het invullen van formulieren;
  • bij het maken van een bezwaarschrift
  • als je niet verder komt bij organisaties, verenigingen.

Als je het fijn vindt kunnen wij het gesprek of de hulp anoniem bieden. Heb je een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt? Maak dan een afspraak.

Meer informatie over Bureau Sociaal Raadslieden

Economie

Als gemeente vinden wij goede dienstverlening voor ondernemers belangrijk. Als ondernemer kan je met al je vragen terecht bij Team Economie. Zij wijzen je de weg in de gemeentelijke organisatie. En helpen je bij advies over je strategische, economische koers tot het ondersteunen bij vergunningaanvragen.

Heb je vragen of wil je kennismaken? Maak dan een afspraak met een van van onze collega's van Team Economie.

Vergunningen

Ga je (ver)bouwen, een boom omzagen, zonnepanelen plaatsen of een grote optocht organiseren? Dan heb je een vergunning nodig. 

Meer informatie over vergunningen 

Publiekscontacten

De gemeente Zwijndrecht heeft diverse diensten en producten. Van de aangifte van een geboorte of overlijden, reisdocumenten en rijbewijzen, huwelijk en partnerschap, vestiging in Zwijndrecht, naturalisatie tot de registratie als gastouder, kinderopvang of buitenschoolse opvang. Je kunt de meeste zaken direct online regelen of maak een afspraak. 

Meer informatie 

Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden helpt je bij financiële problemen, wanneer je zonder werk zit en/of ondersteuning nodig hebt om zelfstandig te kunnen wonen, leven of werken. Ze kunnen je helpen bij het zoeken naar werk, een participatieplek of vrijwilligerswerk. Wanneer je niet genoeg geld hebt voor levensonderhoud kunnen ze kijken of je in aanmerking komt voor een financiële ondersteuning zoals een bijstandsuitkering. Daarnaast helpen ze je met geldproblemen of voorzieningen wanneer je door leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf kunt doen. Heb je vragen of hulp nodig? Loop dan eens binnen bij het loket. 

Meer informatie 

Vivera Sociaal Wijkteam

Het Vivera Sociaal Wijkteam ondersteunt je bij het zoeken naar antwoorden en oplossingen die passen bij je persoonlijke situatie. Heb je hulp nodig bij dagelijkse dingen in en om het huis? Kost het je moeite om zelf te koken, te douchen of het huis schoon te houden? Lukt het niet om werk of een zinvolle dagbesteding te vinden? Of om op pad te gaan? Zijn er opvoedproblemen, relatieproblemen of schulden? Met dit soort vragen kan je terecht bij het Vivera Sociaal wijkteam. Heb je vragen, zorgen of hulp nodig? Loop dan eens binnen bij het loket. 

Meer informatie over vergunningen

Waarvoor kan je terecht?

Inwoners en ondernemers kunnen terecht met alle vragen en ideeën. Geen vraag is te gek of onbelangrijk. Kom gerust langs voor een persoonlijk gesprek. 

Openingstijden

De openingstijden van het 'Sociaal Loket' zijn: 

  • Donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur
  • Donderdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur

Je kunt zonder afspraak terecht bij de medewerkers van het Vivera Sociaal Wijkteam en de Sociale Dienst Drechtsteden. Voor hulp van andere afdelingen, moet je een afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan voor de producten en diensten van de gemeente via:

Maak direct een afspraak 

  • Wilt u een afspraak met het Vivera Sociaal Wijkteam? Bel dan naar 078 770 8181.
  • Wilt u een afspraak met de Sociale Dienst Drechtsteden? Bel dan naar 078 770 8910.

Direct online regelen

Er zijn een aantal zaken die u direct zelf online kunt regelen of aanvragen. Denkt u hierbij aan: het verlengen van uw rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Hiervoor hoeft u niet langs te komen op het gemeentehuis. 

Direct online regelen

Let op: voor het regelen van online zaken heeft u een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dan direct een DigiD aan.