Milieu

Asbest, bodem, geluid, lucht en houtstoken, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, PFAS en route gevaarlijke stoffen.

 • (Hout)stoken

  Een goede luchtkwaliteit is belangrijk. Hier lees je tips voor als je een vuurtje stookt of de houtkachel aansteekt. Kijk voordat je stookt altijd even op stookwijzer.nu.

 • Asbest

  Is jouw huis, schuur of gebouw vóór 1994 gebouwd? Dan zit er misschien asbest in het dak of in andere materialen. Hier vind je meer tips en informatie.

 • Bodem

  Werk je met vervuilde grond? Of heb je te maken met een saneringstraject of een incident? Hier lees je meer over het opvragen van bodeminformatie, PFOA/PFAS en de regionale Bodemkwaliteitskaart.

 • Geluid

  Overal hoor je geluid en soms zorgt geluid voor overlast. Op de website van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vind je alle informatie over de regels onze regio over geluid.

 • Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

  De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zet zich in voor het beschermen van de leefomgeving, het milieu en de natuur. Dit doen zij door controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en gemeenten en provincies te adviseren. Hier vind je meer informatie.

 • PFAS

  Chemours (vroeger DuPont) in Dordrecht maakt Teflon. Teflon zorgt ervoor dat producten beter beschermd zijn tegen water en vet. Bij de productie zijn giftige stoffen vrijgekomen en in de bodem en het oppervlaktewater terechtgekomen. We begrijpen dat je hier misschien vragen over hebt. Bijvoorbeeld over wat de gemeente doet of waar je terecht kunt met vragen.

 • Route Gevaarlijke Stoffen

  Bedrijven vervoeren dagelijks gevaarlijke stoffen van vuurwerk tot chemicaliën. Maar welke regels gelden er voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen? Op de website van de omgevingsdienst lees je er van alles over.