Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Drugs en spullen voor hennepkwekerij gevonden in garageboxen Lindelaan

  26 juni 2024 controle-garageboxen-lindelaan

  Maandag 24 juni 2024 heeft de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met het Bestuurlijk Interventie Team Drechtsteden Buiten en de politie garageboxen aan de Lindelaan in Zwijndrecht gecontroleerd. In diverse boxen vonden zij een forse handels-hoeveelheid drugs en middelen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te zetten. Dit zijn onder meer overtredingen van de Opiumwet.

 • Praat met de raad: Evelien van der Linden (ZPP) en Jacob van der Duijn Schouten (ChristenUnieSGP)

  24 juni 2024

  Evelien van der Linden is raadslid ZPP en praat over: zomervakantie. Jacob van der Duijn Schouten is raadslid ChristenUnie-SGP en praat over: Zwijndrecht heeft een bijzonder economisch programma! 

 • Nieuwe wetgeving: de registratieplicht werkgebonden personenmobiliteit

  19 juni 2024

  Vanaf 1 juli 2024 zijn organisaties met 100 of meer medewerkers verplicht om verslag uit te brengen over alle woon-werk en zakelijke reizen van hun personeel. Dit verslag moet gedetailleerd zijn, inclusief het aantal kilometers per vervoermiddel en het type brandstof. Dit noemen we de rapportageverplichting voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

 • Onthulling corona-herdenkingsboom

  onthulling 2

  Op dinsdagavond 18 juni 2024 was in Zwijndrecht de symbolische opening van de plek om coronaslachtoffers te herdenken. Het gaat om een corona-herdenkingsboom. Burgemeester Leon Anink opende samen met initiatiefnemer en inwoonster Gonny de Haas de plek door het herdenkingsbordje bij de boom te onthullen.