'Zwijndrechtse Heugel' voor Ilonka du Burck

Ilonka du Burck heeft vrijdag 18 oktober 2024 'De Zwijndrechtse Heugel' ontvangen. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Leon Anink de gemeentelijke onderscheiding aan haar uit.

De Zwijndrechtse kreeg de erespeld voor haar jarenlange inzet voor de Stichting Seniorenbus in Zwijndrecht. Du Burck is al bijna 28 jaar vrijwilliger bij de lokale vervoersvoorziening en maakte sinds 2003 deel uit van het bestuur. Afgelopen zomer legde ze haar bestuurswerkzaamheden neer, maar ze blijft als vrijwilliger actief bij de Stichting Seniorenbus. 

                                                            241018Uitreiking Heugel6966

Samen met de andere bestuursleden gaf mevrouw Du Burck leiding en sturing aan de stichting, een organisatie met 92 vrijwilligers, 450 leden en vier bussen. Ook zorgde ze voor het reilen en zeilen op het kantoor van de stichting. Van chauffeurs inroosteren tot ritaanvragen van leden noteren en van boodschappen doen tot aandacht hebben voor het welzijn van vrijwilligers.

Burgemeester Leon Anink reikte op de vrijwilligersavond van de Stichting Seniorenbus de gemeentelijke onderscheiding aan mevrouw Du Burck uit. Anink: "Ilonka du Burck zorgt voor levensvreugde bij de oudere medemens. Ze is een betrokken vrijwilliger, die samen met alle andere vrijwilligers, ervoor zorgt dat ouderen onderdeel blijven van de maatschappij. Mede door haar betrokken inzet geraken ouderen niet in eenzaamheid, maar blijven ze erbij horen."

Zwijndrechtse Heugel

'De Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving in Zwijndrecht en Heerjansdam. Kijk voor meer informatie over de aanvraag van een Heugel op www.zwijndrecht.nl.

241018Uitreiking Heugel6955 241018Uitreiking Heugel6974