Zwijndrecht huldigt topsporters O&O met Olympisch Dukaat

Topsporters Martijn de Veer en Sanna Veerman kregen een Olympisch Dukaat uitgereikt door wethouder Ronald de Meij op maandag 21 oktober. De sporters van O&O werden geëerd met deze Zwijndrechtse onderscheiding vanwege hun deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. Ook Naomi Visser heeft het dukaat gekregen, zij kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Martijn de Veer maakte deel uit van het Nederlandse herenturnteam dat tijdens de kwalificatiedag op de Olympische Spelen drie finales wisten te bereiken. Naomi Visser en Sanna Veerman maakten deel uit van het Nederlandse damesturnteam dat een finale heeft bereikt. Naomi Visser heeft haar meerkampfinale op de Olympische Spelen afgesloten met een 10e plaats. Daarmee eindigde ze als derde turnster uit Europa. 

Wethouder Ronald de Meij: "Deze drie topsporters brengen met hun prestaties sport heel dichtbij. Het laat zien dat talenten in je eigen stad of bij je eigen vereniging kunnen ontstaan. De gemeente is trots op de sporters en het talent dat, mede door O&O, vanuit Zwijndrecht wordt ontwikkeld. Ze zijn een bron van inspiratie voor anderen.”

Opleidingscentrum

De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O werkt nauw samen met Topsport Rotterdam en is aangesteld als opleidingscentrum voor turnen heren. Jongtalenten worden in Zwijndrecht klaargestoomd, waarna de meest talentvolle turners naar Rotterdam gaan. Momenteel wordt er gewerkt aan de oprichting van een regionaal trainingscentrum voor meisjes/dames in samenwerking met Topsport Rotterdam.

Olympisch Dukaat

In samenwerking met het Sportplatform Zwijndrecht is het Olympisch Dukaat ingesteld. Deze onderscheiding is voor sporters die in Zwijndrecht wonen of lid zijn van een lokale sportvereniging en die hebben deelgenomen aan de Olympische of Paralympische Spelen. 

uitreiking Olympisch dukaat_groepsfoto

Uitreiking Olympisch Dukaat_Martijn en Sanna