Energietransitie

In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas. Hoe we dat doen, lees je in de Regionale Energiestrategie en de Transitievisie Warmte.

Vóór 2050 stappen we over op duurzame manieren om onze huizen en kraanwater te verwarmen en om te koken. Wil je weten hoe de gemeente en de regio Drechtsteden zich voorbereiden op een toekomst zonder aardgas? Lees dan:

  1. De Regionale Energiestrategie Drechtsteden 1.0 (RES)

    Hierin staat hoe de regio Drechtsteden bijdraagt aan het opwekken van meer duurzame energie. We willen zoveel mogelijk gebruik maken van zonnepanelen op grote daken en kijken ook naar plekken in de regio voor zonneparken en windturbines. Op de website van Drechtsteden Energie vind je meer informatie en de hele Regionale Energiestrategie.
     
  2. De Transitievisie Warmte
    De Transitievisie Warmte (pdf-bestand) gaat over Zwijndrecht. In dit plan staat wat voor iedere buurt de beste aanpak is voor een toekomst zonder aardgas. Je kunt ook de korte samenvatting (pdf-bestand) doorlezen.

Warmtenet

Voor een deel van Zwijndrecht is een warmtenet (ook wel stadsverwarming genoemd) de oplossing voor een aardgasvrije toekomst. De werkzaamheden voor de aanleg van een warmtenet zijn gestart in de wijken Walburg en Kort Ambacht. We beginnen met de flats van de woningcorporaties.

De gemeente werkt voor de aanleg van het warmtenet samen met Woonkracht10Trivire  en energiebedrijf HVC

Lees meer over het warmtenet