Herinrichting openbare ruimte

Hier vindt u een overzicht van alle grote projecten in de openbare ruimte. Klik voor kleinere projecten in uw buurt of wijk op Onderhoudsprojecten in de wijk. U wordt dan doorgelinkt naar de wijkenwebsite.

 • Diztrikt - spoorzone

  Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De komende tien jaar wordt het gebied groots aangepakt en opnieuw ingericht.

 • Heer Oudelands Ambacht - Beethovenlaan

  De Beethovenlaan is toe aan een opknapbeurt. In de hele wijk Heer Oudelands Ambacht is sprake van verzakkingen in de openbare ruimte en tuinen. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed toegankelijk. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, de riolering, kabels en leidingen. De openbare ruimte moet daarom worden opgehoogd.

 • Heer Oudelands Ambacht – Grote aanpak fase 4

  De wijk Heer Oudelands Ambacht heeft last van verzakkingen in de openbare ruimte en tuinen. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed toegankelijk. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, de riolering, kabels en leidingen. De openbare ruimte moet daarom worden opgehoogd. We grijpen deze kans ook aan om uw woonomgeving flink op te knappen.

 • Heerjansdam-Noord

  De bestrating en de rioolaansluitingen in Heerjansdam-Noord worden vervangen. Waar nodig wordt ook de verlichting vernieuwd. Tot slot worden de straten groener, met een aantrekkelijkere én kleurrijkere omgeving als gevolg.

 • Julianadorp

  De riolering en bestrating van het Juliandorp zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om uw woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in het Julianadorp.

 • Kort Ambacht - fase 3

  Door de jaren heen zijn de straten verzakt. Tijdens de werkzaamheden gaan we de straten weer op het oorspronkelijke niveau brengen. Hierbij is de nodige aandacht voor het toekomstbestendig en klimaatadaptief inrichten van de wijk.

 • Onderhoudsprojecten in de wijk

 • Parkboerderij de Kiboe-hoeve

  Na maanden van zorgvuldige renovatie en voorbereiding hebben we op 4 oktober, op Dierendag, de deuren weer geopend voor het publiek. Het was druk bezocht met ruim 1000 bezoekers. Deze gedenkwaardige heropening werd gemarkeerd door een festiviteit die de gemeenschap samenbracht en waarin wethouder Jacqueline van Dongen en beheerder Quirijn van den Bosch de officiële openingshandeling verrichtte.

 • Slagveld

  De riolering en bestrating van het Slagveld zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. De gemeente vervangt de riolering en richt de openbare ruimte volledig opnieuw in. Bij de inrichting houden we rekening met klimaatverandering, wateroverlast, hittestress en parkeren. We grijpen deze kans aan om uw woonomgeving flink op te knappen, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in het Slagveld.

 • Veerplein en omgeving

  De komende jaren werken we aan een sfeervol en levendig Veerplein en omgeving. Voor jong en oud een prachtige locatie om te wonen en te recreëren. Als het klaar is kunt u volop genieten van de splinternieuwe wandelpromenade met schitterend uitzicht over het water. Speciaalzaken, horeca en waterbus zorgen voor levendigheid.

 • Verzetsheldenbuurt-Noord

  De riolering en bestrating zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om de woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Verzetsheldenbuurt.

 • Vliegeniersbuurt

  De riolering van de Vliegeniersbuurt is verouderd en moet worden vervangen. Wij grijpen deze kans aan om uw wijk opnieuw in te richten, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in de Vliegeniersbuurt. Bij de nieuwe inrichting houden we rekening met klimaatverandering, hittestress, wateroverlast en parkeren. De werkzaamheden starten begin 2024 en duren tot eind 2025.

 • Vogelbuurt-West

  De gemeente gaat het riool in de Vogelbuurt-West vervangen en de openbare ruimte opnieuw inrichten. Hierbij houden we onder andere rekening met klimaatverandering, groen, parkeren en spelende kinderen. Zo blijft het ook in de toekomst fijn wonen in deze buurt. In totaal duren de werkzaamheden en voorbereidingen 5 jaar. We verwachten dat de werkzaamheden buiten duren van eind 2024 tot en met midden 2027.