Julianadorp

De riolering en bestrating van het Juliandorp zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. We grijpen deze kans aan om uw woonomgeving flink op te knappen. De inrichting van de openbare ruimte gaat volledig op de schop, zodat het ook in de toekomst fijn wonen is in het Julianadorp.

Wat hebben we gedaan?

In 2023 klonk het startsein van de werkzaamheden in het Julianadorp. We zijn begonnen met de rioolwerkzaamheden in de Emmastraat. Onder andere om overlast te beperken, is ervoor gekozen om het riool te 're-linen'. Dit betekent dat het riool aan de binnenkant is hersteld met een kous. Ook is de straatlichting voorzien van duurzame LED-verlichting. En hebben we de riolering vervangen in het achterpad van de Julianastraat. In de Anna Pauwlonastraat is de aansluiting van de persleiding op het gemaal vervangen. De aansluiting kan nu weer jaren mee. 

Wethouder Jacqueline van Dongen in Julianadorp

Waar zijn we nu mee bezig?

Er worden op dit moment op diverse plekken rioolwerkzaamheden uitgevoerd. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

Wat gaat er hierna gebeuren?

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. We zijn op dit moment nog druk bezig met de volledige planning van de werkzaamheden. Als uw gedeelte van de wijk aan de beurt is dan laten wij dit zo snel mogelijk weten. Houd er rekening mee dat het enkele jaren kan duren voordat we in uw straat aan de slag gaan. 

Brochure 'Project Julianadorp'

In 2022 heeft u de brochure 'Project Julianadorp' ontvangen in uw brievenbus. In deze brochure geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. De brochure kunt u ook hieronder downloaden. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar julianadorp@zwijndrecht.nl.

Download de brochure