Paspoort, ID-bewijs en rijbewijs

• Paspoort en identiteitskaart

Met een geldig paspoort of identiteitsbewijs mag u reizen naar het buitenland. Ook toont u daarmee aan wie u bent.

• Paspoort of identiteitskaart voor kinderen

Kinderen hebben een eigen geldig paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) nodig als ze naar het buitenland reizen en ook voor de zorg. Voor de aanvraag heeft u het formulier 'verklaring toestemming reisdocument' nodig.

• Rijbewijs

Wilt u uw rijbewijs verlengen of een categorie laten toevoegen? Dat kan ook online. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of is uw rijbewijs gestolen of kwijt? Of lukt de online aanvraag niet? Dan komt u hiervoor naar de balie van de gemeente.

• Huisbezoek aanvragen voor identiteitskaart

Wilt u een ID-kaart aanvragen en een lichamelijke beperking belet u om naar het Stadskantoor te komen? Dan kunt u een huisbezoek aanvragen.

• Nederlander worden

Wilt u Nederlander worden? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie komt u in aanmerking voor naturalisatie of optie.

• Vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort

Ook als u geen Nederlander bent, kunt u in bepaalde gevallen via de gemeente een paspoort krijgen. Dit kan als u geen paspoort van uw eigen land heeft en ook niet kunt krijgen.

• Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

Wilt u afstand doen van uw Nederlandse nationaliteit? Dat kan als u 18 jaar of ouder bent en nog minstens 1 andere nationaliteit heeft.