Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

De gemeente Zwijndrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein- als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van tenminste 30 zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van maatwerkadvies inclusief businesscase.

Het aangeboden adviespakket bestaat uit een:

  • Maatwerk legplan (wat past er op het dak?);
  • Maatwerk business case (wat kost het en wat levert het op?), met een aantrekkelijk voorstel op basis van collectieve inkoop door onze samenwerkingspartner voor deze actie;
  • Uitgebreid adviesgesprek via beeldbellen. 

Op basis hiervan kunnen ondernemers een investeringsbeslissing nemen of, bij een grootverbruikersaansluiting, eerst vanaf 28 juni een SDE++ -subsidie* (laten) aanvragen.

Dit eerste advies wordt verzorgd door onze samenwerkingspartner, de onafhankelijke Stichting Energieke Regio. Ondernemers zijn op geen enkele wijze verplicht om vervolgadvies van hen af te nemen. De kosten voor het eventuele vervolgtraject met bijvoorbeeld een subsidieaanvraag en/of verdere advieskosten voor de plaatsing van zonnepanelen komen wel voor rekening van de aanvrager.

Gebruik maken van het aanbod?

Meld u zich dan snel aan via deze pagina: https://energiekeregio.nl/drechtsteden. Het aantal adviezen is beperkt en OP = OP.

  • Let op: ondernemers met een grootverbruikaansluiting (zwaarder afgezekerd dan 3x 80 Ampère, met een periodieke factuur van Stedin) kunnen gebruik maken van de SDE++ -subsidie. Heeft u een kleinverbruikaansluiting (t/m 3x 80 Ampère)? Dan kunt u geen gebruik maken van de SDE-subsidie, maar wel van dit aanbod voor advies, alsmede de salderingsregeling en Energie-investeringsaftrek (EIA) of ISDE-subsidie.