Eén plek voor al uw vragen

U bent bij het loket van de gemeente van harte welkom met al uw vragen en ideeën. Binnen het loket werken medewerkers van verschillende afdelingen en organisaties samen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

U kunt iedere donderdag langskomen bij het 'sociaal loket'. Een afspraak maken is niet nodig. De medewerkers van het Vivera Sociaal Wijkteam en Sociale Dienst Drechtsteden helpen u graag. In het loket vindt u onder meer:

Bureau Sociaal Raadslieden

Heeft u een vraag over geld of heeft u juridische problemen? Dan kunt u voor hulp terecht bij Bureau Sociaal Raadslieden. U kunt terecht voor informatie en advies over wetten en regels. Ook als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft:

  • bij het invullen van formulieren;
  • bij het maken van een bezwaarschrift
  • als u niet verder komt bij organisaties, verenigingen.

Als u het fijn vindt kunnen wij het gesprek of de hulp anoniem bieden.

Heeft u een vraag of probleem waar u graag hulp bij nodig heeft? Maak dan een afspraak.

Meer informatie over Bureau Sociaal Raadslieden

Economie

Als gemeente vinden wij goede dienstverlening voor ondernemers belangrijk. Als ondernemer kunt u met al u vragen terecht bij Team Economie. Zij wijzen u de weg in de gemeentelijke organisatie. En helpen u bij advies over uw strategisch, economische koers tot het ondersteunen bij vergunningaanvragen.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken?

Maak dan een afspraak met een van van onze collega's van Team Economie.

 

Vergunningen

Gaat u (ver)bouwen, een boom omzagen, zonnepanelen plaatsen of een grote optocht organiseren? Dan heeft u een vergunning nodig. Hiervoor vraagt een vergunning aan.

Heeft u vragen over vergunningen of wilt u direct een vergunning aanvragen? 

Meer informatie 

Publiekscontacten

De gemeente Zwijndrecht heeft diverse diensten & producten; zoals de aangifte van geboorte of overlijden, reisdocumenten en rijbewijzen, huwelijk en partnerschap, vestiging in Zwijndrecht, naturalisatie en de registratie als gastouder, kinderopvang of buitenschoolse opvang.

U kunt de meeste zaken direct online regelen of maak een afspraak. 

Meer informatie 

Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden helpt u bij financiële problemen, wanneer u zonder werk zit en/of ondersteuning nodig hebt om zelfstandig te kunnen wonen, leven of werken. Ze kunnen u helpen bij het zoeken naar werk, een participatieplek of vrijwilligerswerk. Wanneer u niet genoeg geld heeft voor levensonderhoud kunnen ze kijken of u in aanmerking komt voor een financiële ondersteuning zoals een bijstandsuitkering. Daarnaast helpen ze u met uw geldproblemen of voorzieningen wanneer u door leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf kunt doen. 

Heeft u vragen of hulp nodig? Loop dan eens binnen bij het loket. 

Meer informatie 

Vivera Sociaal Wijkteam

Het Vivera Sociaal Wijkteam ondersteunt u bij het zoeken naar antwoorden en oplossingen die passen bij uw persoonlijke situatie. Heeft u hulp nodig bij dagelijkse dingen in en om het huis? Kost het u moeite om zelf te koken, te douchen of het huis schoon te houden? Lukt het niet om werk of een zinvolle dagbesteding te vinden? Of om op pad te gaan? Zijn er opvoedproblemen, relatieproblemen of schulden? Met dit soort vragen kunt u terecht bij het Vivera Sociaal wijkteam.

Heeft u vragen, zorgen of hulp nodig? Loop dan eens binnen bij het loket. 

Meer informatie over vergunningen


Waarvoor kunt u terecht?

Inwoners en ondernemers kunnen terecht met al hun vragen en ideeën. Geen enkele vraag is gek of onbelangrijk. Kom gerust langs voor een persoonlijk gesprek. 

Openingstijden

De openingstijden van het 'Sociaal Loket' zijn: 

  • Donderdagochtend van 09.00 – 12.00 uur
  • Donderdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur

U kunt zonder afspraak terecht bij de medewerkers van het Vivera Sociaal Wijkteam en de Sociale Dienst Drechtsteden. Voor hulp van andere afdelingen, moet u een afspraak maken

Afspraak maken

Wilt u graag vooraf een afspraak maken? Dat kan voor de producten en diensten van de gemeente via onderstaande link.

Maak direct een afspraak 

  • Wilt u een afspraak met het Vivera Sociaal Wijkteam? Bel dan naar 078 770 8181.
  • Wilt u een afspraak met de Sociale Dienst Drechtsteden? Bel dan naar 078 770 8910.

Direct online regelen

Er zijn een aantal zaken die u direct zelf online kunt regelen of aanvragen. Denkt u hierbij aan: het verlengen van uw rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Hiervoor hoeft u niet langs te komen op het gemeentehuis. 

Direct online regelen

Let op: voor het regelen van online zaken heeft u een DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dan direct een DigiD aan.