Nieuwsoverzicht ondernemers

Het laatste nieuws van de gemeente voor ondernemers.

 • Gemeente trekt lessen uit proces watertoren Zwijndrecht

  29 september 2023

  De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Zwijndrecht hebben donderdagavond 28 september met elkaar gesproken over de uitkomsten van de evaluatie van het proces rond de herontwikkeling van de watertoren in Zwijndrecht. Het doel van de evaluatie is dat de gemeenteraad, het college en de gemeentelijke organisatie in een open, eerlijke en transparante sfeer leren wat er in de toekomst beter kan.

 • 5 oktober informatieavond voor startende ondernemers

  27 september 2023

  Heeft u plannen om een eigen bedrijf te starten of bent u al gestart? Dan staat u voor een leuke maar spannende uitdaging, waarbij u veel zaken moet voorbereiden en regelen. Met welke regels krijgt u te maken? Welke mensen en partijen kunnen u helpen bij de start? Welke belastingvoordelen zitten er aan het ondernemerschap? Hoe komt u aan financiering?

 • Nieuwe burgemeester gezocht!

  07 september 2023

  We gaan op zoek naar een nieuwe burgemeester. Nu is Edo Haan tijdelijk burgemeester, maar op termijn komt er weer een nieuwe, vaste burgemeester. In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester vraagt de gemeenteraad aan inwoners, ondernemers en organisaties in Zwijndrecht om mee te denken over het profiel voor de nieuwe burgemeester.

 • Aanpak 'Geldzorgen werken door op de werkvloer'

  24 augustus 2023 varken

  In de aanpak 'Geldzorgen werken door op de werkvloer' ligt de focus op bewustwording creëren bij werkgevers over de invloed van geldzorgen op medewerkers. We willen mogelijke knelpunten die u hierin ervaart wegnemen zodat u de hulp kunt bieden aan uw medewerkers die bij hen past.