Nieuws ondernemers

 • 5 oktober informatieavond voor startende ondernemers

  27 september 2023

  Heeft u plannen om een eigen bedrijf te starten of bent u al gestart? Dan staat u voor een leuke maar spannende uitdaging, waarbij u veel zaken moet voorbereiden en regelen. Met welke regels krijgt u te maken? Welke mensen en partijen kunnen u helpen bij de start? Welke belastingvoordelen zitten er aan het ondernemerschap? Hoe komt u aan financiering?

 • Aanpak 'Geldzorgen werken door op de werkvloer'

  24 augustus 2023

  In de aanpak 'Geldzorgen werken door op de werkvloer' ligt de focus op bewustwording creëren bij werkgevers over de invloed van geldzorgen op medewerkers. We willen mogelijke knelpunten die u hierin ervaart wegnemen zodat u de hulp kunt bieden aan uw medewerkers die bij hen past.

 • Helpt u mee het ondernemen voor alle ondernemers veiliger te maken

  16 mei 2023

  Vul de enquête van Platform Veilig Ondernemen regio Rotterdam!

 • Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

  14 juli 2022

  De gemeente Zwijndrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein- als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van tenminste 30 zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van maatwerkadvies inclusief businesscase.

 • Zoekt u werknemers voor uw bedrijf en heeft u vragen?

  De arbeidsmarkt is overspannen. In meerdere sectoren staat de hoeveelheid werk onder druk, terwijl het in andere sectoren juist drukker is dan ooit. Daardoor kunt u moeite hebben met het vinden van het juiste personeel of een tijdelijke plek voor personeel, waar u op dit moment geen werk voor hebt. Kickstart Drechtsteden kan u helpen.

 • Zwerfafval rondom horeca

  29 maart 2022

  Een rommelig, vies terras of entree schrikt klanten af. Daarom hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet waardoor je een opgeruimd terras behoudt. En ook hoe jij je medewerkers kunt stimuleren om het ‘buitengebied’ (het 25 meter gebied) rond je zaak schoon te maken en houden. Met deze handige tips wordt zwerfafval geen probleem voor je horeca-onderneming.

 • Check hoe jouw bedrijf ervoor staat met de MKB Diagnosetool

  28 februari 2022

  KVK heeft de MKB Diagnosetool gelanceerd! Deze tool geeft ondernemers snel en makkelijk inzicht in de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Vanuit het inzicht dat veel ondernemers willen weten hoe hun bedrijf er in de coronacrisis voor staat is de tool ontstaan.

 • Ga voor de binnenvaart

  15 februari 2022

  De hele dag stilzitten? Dacht het niet! Ga op avontuur en ontdek de wereld.

 • Vastgoedcriminaliteit 'Niet in mijn pand!"

  14 oktober 2021

  Illegale prostitutie, wapenopslag, drugsproductie… Niet in mijn pand!