Goed op weg / Projecten

Lees hier meer over grote projecten in de openbare ruimte, reconstructies van wegen/buurten en onderhoudswerkzaamheden.

 • Lindelaan West Lindelaan West foto

  Het westelijke gedeelte van de Lindelaan is toe aan een opknapbeurt. Deze reconstructie is noodzakelijk omdat de riolering, de stoep en bestrating verouderd zijn.

 • Lindtsedijk: nieuw asfalt Asfaltproject Lindtsedijk

  De Lindtsedijk is een belangrijke ontsluitingsweg voor bedrijventerrein / industriegebied De Geer en Groote Lindt. Ook voor de bewoners in de wijken Kort Ambacht en Nederhoven is de weg belangrijk.

 • Omgeving winkelcentrum Walburg 22 januari 2019

  De vernieuwing van winkelcentrum Walburg is in volle gang. Ook de buitenruimte wordt opgeknapt, want de bestrating ligt er slecht bij en de riolering is verzakt. Dit pakt de gemeente aan.

 • Van 't Hofflocatie Projectgebied_websiteformaat

  Voor de Van 't Hofflocatie (Lindtsebenedendijk 149-151) wordt gekeken naar mogelijkheden voor woningbouw. Op deze pagina vindt u actuele informatie en de ontwikkeling van de plannen.

 • Eikeboomstraat en omgeving 06 december 2018 projectgebied Eikeboomstraat

  Het gebied rondom de Eikeboomstraat is toe aan een grote opknapbeurt. De riolering, bestrating en het groen in het gebied zijn verouderd en zijn aan vervanging toe.

 • Heer Oudelands Ambacht - Grote aanpak openbare ruimte foto HOA

  De wijk Heer Oudelands ambacht heeft last van verzakkingen in de openbare ruimte en tuinen. Bepaalde terreinen en woningen zijn hierdoor minder goed toegankelijk. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, de riolering, kabels en leidingen. De openbare ruimte moet daarom worden opgehoogd. We grijpen deze kans ook aan om de woonomgeving flink op te knappen. Zieke en/of zwakke worden bomen gekapt en vervangen door nieuwe bomen. De speelplekken worden ook samen met de direct omwonenden onder de loep genomen. Verder wordt de openbare verlichting vervangen door LED lampen.

 • Herinrichting Koninginneweg / afsluiting Jan Steenstraat Koninginneweg web

  De gemeente Zwijndrecht gaat de Koninginneweg herinrichten tussen de rotonde burgemeester Jansenlaan en het stationsplein. Deze herinrichting is onder andere nodig om de doorstroming van het openbaar vervoer op dit gedeelte te verbeteren en de openbare ruimte beter in te richten.

 • Herontwikkeling locatie voormalige Lindestein school (Buizerdstraat) Buizerdstraat

  In 2017 besloot het college van burgemeester en wethouders om de grond van de voormalige Lindestein school aan de Buizerdstraat 8 in Zwijndrecht te verkopen. Het schoolgebouw is al een aantal jaar niet meer in gebruik voor onderwijs en wordt het tijdelijk beheerd door een vastgoedbeschermer. In het kader van de herontwikkeling van deze locatie heeft het college besloten de voormalige school nu te laten slopen.

 • Jeroen Boschlaan - Grote aanpak openbare ruimte 18 december 2018 Foto Jeroen Boschlaan

  In 2020 starten we met grootschalig onderhoud aan de Jeroen Boschlaan. Dit is nodig omdat het riool, het asfalt van de rijbaan en de stenen van de parkeervakken en stoep aan vervanging toe zijn. Ook wordt de straat ingericht als fietsstraat.

 • Kort Ambacht Noord - Groot onderhoud van wegen en riolering Mimosa

  In 2018 zijn we gestart met de voorbereidingen voor het grootschalig onderhoud aan wegen en riolering in Kort Ambacht Noord. Dit onderhoud is nodig omdat het riool en de stenen van de straat en stoep verouderd zijn. Ook moeten sommige plekken worden opgehoogd.

 • Meerdervoort - Flinke opknapbeurt Afbeelding Meerdervoort

  De openbare ruimte van Meerdervoort wordt flink opgehoogd en opgeknapt. Dit is nodig omdat de wijk last heeft van verzakkingen. Deze veroorzaken schade aan het straatwerk, de kabels en leidingen. Momenteel zijn we over de helft met de werkzaamheden. De verwachting is dat deze in mei 2018 worden afgerond.

 • Moermond wordt opgeknapt 20171011_135519

  Wegens verzakkingen en aantasting van het beton wordt het riool in de Everstein, Geerestein, Groenestein, Sypestein en Emminkhuizen vervangen. Omdat we het riool vervangen, hogen we daar waar nodig ook meteen op en vervangen we de straatstenen bij de parkeervakken en stoeptegels.

 • Schildersbuurt - Grote aanpak openbare ruimte Foto Schildersbuurt

  We knappen de Schildersbuurt op. Dit doen wij omdat het maaiveld is verzakt en het straatwerk in slechte staat verkeert. Daarbij is de riolering na zestig jaar aan vervanging toe.

 • Sportlaan en Nijverheidsstraat - Groot onderhoud aan wegen en riolering sportlaan

  De bestrating en het riool in de Sportlaan en Nijverheidsstraat zijn aan vervanging toe. Daarom wordt het riool en de bestrating vernieuwd en wordt de weg waar nodig opgehoogd.

 • Sterrenbuurt fase 3- Grote aanpak openbare ruimte Sterrenbuurt

  De Sterrenbuurt heeft last van verzakkingen. De eerste 2 fasen zijn reeds in de periode 2010/2011 opgeknapt. Op deze pagina vindt u informatie over het opknappen van fase 3 van de buurt.

 • Veerplein/Maasplein Foto overzichtspagina

  Het Veerplein en omgeving is een prachtige plek in Zwijndrecht. Je kunt er mooi wonen, er zijn diverse (scheepvaart)bedrijven en je kunt er gezellig wat eten of drinken. En je hebt er een fantastisch uitzicht op de rivier en het schilderachtige Dordrecht.

 • Wegwerkzaamheden Verkeersbord

  Hier vindt u de actuele wegwerkzaamheden en afsluitingen i.v.m. evenementen. Klik op de straatnaam voor eventuele uitgebreidere informatie.

Uitgelicht