Uittreksels en aktes

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring dat u bij de gemeente Zwijndrecht staat ingeschreven als inwoner.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  U vraagt eenvoudig online een afschrift of uittreksel (akte) van de burgerlijke stand aan. Geboorte, overlijden, echtscheiding, trouwen en geregistreerd partnerschap behoren tot de burgerlijke stand.

 • Legalisatie handtekening

  Op sommige documenten moet u een gelegaliseerde handtekening zetten. Dat betekent dat degene die het document ontvangt, zeker weet dat u het document zelf heeft ondertekend. U kunt uw handtekening bij de gemeente laten legaliseren. Hiervoor zet u bij de gemeente uw handtekening op het document en toont u een identiteitsbewijs.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Voor een nieuwe baan vraagt de werkgever vaak om een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Deze verklaring noemen we ook wel 'Bewijs van goed gedrag'.

 • Persoonsgegevens veranderen

  Zijn uw gegevens in de basisregistratie personen (BRP) niet juist of niet volledig? Dan kunt u de gemeente vragen deze te verbeteren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om gegevens over uw naam of geboortedatum. U moet met een officieel document bewijzen wat de juiste gegevens zijn.

 • Buitenlandse (bron)documenten

  De gemeente werkt uw gegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP) als u een akte of een document heeft uit het buitenland.