Sociale Dienst Drechtsteden

De Sociale Dienst Drechtsteden helpt inwoners die financiële problemen hebben, zonder werk zitten en/of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen, leven of werken.

De Sociale Dienst Drechtsteden werkt voor alle gemeenten in de Drechtsteden, dus ook voor Zwijndrecht. 

Werk

Op zoek naar werk? Dan ondersteunt de Sociale Dienst Drechtsteden. Ook als u moeilijk werk kunt vinden of geen uitkering heeft. Lukt betaald werk niet? Dan is een participatieplek of vrijwilligerswerk misschien iets voor u. 

Bijstand

Heeft u niet genoeg geld voor uw levensonderhoud? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Of voor andere financiële ondersteuning, zoals bijzondere bijstand, het SMS-kinderfonds of een Persoonlijk minima­budget (PMB). 

Schulden

Vindt u het lastig om met geld om te gaan? Of heeft u geldzorgen of schulden? De Sociale Dienst Drechtsteden helpt u met uw geldproblemen. Bijvoorbeeld wanneer u uw rekeningen niet meer kunt betalen. Of wanneer u veel post heeft die u niet meer openmaakt. De schuldhulp van de Sociale Dienst Drechtsteden is gratis. Als zij u niet kunnen helpen, brengen zij u in contact met andere instanties. 

Zorg en ondersteuning via de Wmo

De meeste mensen willen zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Bijvoorbeeld omdat u door uw leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf kunt doen. Dan komt u misschien in aanmerking voor een maatwerkvoorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

Ga voor meer informatie naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden