Sport, recreatie en cultuur

Informatie over het aanbod in Zwijndrecht.

 • Beleef Zwijndrecht

  In Zwijndrecht is écht van alles te beleven: voor jong en oud, van kunstliefhebber tot sporter. Voor de leukste activiteiten, wandel- en fietsroutes, mooiste plekjes én meer, moet u bij Beleef Zwijndrecht zijn: een overzicht van het leukste van Zwijndrecht op 1 website!

 • Geocaching

  Geocaching betekent dat je op zoek gaat naar een schat op basis van geografische coördinaten die u doorkrijgt via GPS. Een snelgroeiende activiteit in Nederland, maar ook in Zwijndrecht. Er worden steeds meer caches (schatten) geplaatst, gezocht en gevonden.

 • Het Develpark

  Het Develpark: een groene verbinder. Maar liefst vier wijken grenzen aan dit bijzondere park dat centraal in Zwijndrecht ligt. In het park kunnen inwoners recreëren, sporten, ontspannen en genieten van de natuur. Zo is er een zwembad, kinderboerderij de Kiboe-hoeve, sporthal de Develhal, restaurant het Develpaviljoen, een evenemententerrein, een voetbalkooi, een jongerenontmoetingsplek en een hondenschool.

 • Het Lokaal Sport- en Beweegakkoord

  Sport is meer dan bewegen! Het is een basis voor gezondheid, mentale weerbaarheid, sociale activiteiten, vorming en kan ook zorgen voor een veilige omgeving. We willen er in Zwijndrecht samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht leeftijd, beperking, overtuiging en afkomst!

 • Kinderboerderij de Kiboe-hoeve

  De Kiboe-hoeve ligt in het Develpark, naast het zwembad en water de Devel.

 • KunZt Zwijndrecht

  KunZt is een tentoonstellingsruimte in het oude raadhuis van de gemeente Zwijndrecht. Exposities, workshops, inspiratie en ontmoeting. Bij KunZt kunt u altijd genieten van verschillende tentoonstellingen.

 • Recreatie in de parken

  In de Zwijndrechtse parken en plantsoenen kunt u heerlijk zonnen, picknicken, barbecueën, wandelen of sporten.
  Om samen te kunnen genieten van de mooie parken houden we rekening met elkaar zodat anderen geen overlast ervaren van bijvoorbeeld geluid of rook van de barbecue. Er gelden daarom een aantal spelregels.

 • Speeltuinen

  In 2017 is geïnventariseerd welke speeltuinen er in Zwijndrecht zijn, welke speeltuinen opgeknapt moeten worden en waar een nieuwe speeltuin moet komen. De uitkomsten zijn vastgelegd in het Speelruimteplan. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitvoering van het plan.

 • Sportaccommodaties

  De gemeente Zwijndrecht beschikt over 5 gymzalen, 3 sporthallen en een sportzaal, deze zijn verdeeld over diverse wijken in Zwijndrecht en Heerjansdam. Wist u dat u als particulier of bedrijf de gymzalen en sporthallen van de gemeente ook kunt huren voor sportactiviteiten?

 • Sportbedrijf Zwijndrecht

  Sportbedrijf Zwijndrecht is per 1 januari 2022 een nieuwe maatschappelijke organisatie. De gemeente Zwijndrecht is de enige aandeelhouder van deze besloten vennootschap. Het Sportbedrijf Zwijndrecht zorgt voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van sportaccommodaties.

 • Sportverenigingen

  De gemeente Zwijndrecht heeft een rijk verenigingsleven en dus een ruim aanbod aan veel verschillende sportclubs en aanbieders. Op deze pagina vind je het complete sportaanbod van Zwijndrecht per thema terug. Welke sport of vereniging past bij jou? Neem gauw een kijkje!

 • Toppie Sportcoaches

  Toppie bestaat uit sport- en cultuurcoaches voor het basisonderwijs. Zij verzorgen het sport- en cultuurprogramma in Zwijndrecht en laten kinderen hier op een laagdrempelige manier mee kennismaken.

 • Veilig recreëren op en rond De Waal

  Genieten op het water en van de mooie natuur in een bijzonder landschap, dat willen we allemaal. Denk daarom aan anderen en houd rekening met elkaar.

 • Vissen in Zwijndrecht

  Nederland is een paradijs voor sportvissers, het merendeel van de wateren zijn te bevissen met de VISpas. Voor nachtvissen is een Nachtvistoestemming nodig.

 • Vivera Sportcoaches

  De Vivera Sportcoaches richten zich op volwassenen in Zwijndrecht. Het belangrijkste doel wat de sportcoaches voor ogen hebben, is deze groep meer laten sporten en bewegen.

 • Vrijwilligersverzekering

  Vrijwilligers doen onmisbaar werk. Het is belangrijk dat ze daarbij goed zijn verzekerd, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht hebben daarom een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn in deze gemeenten.

 • Zwembad De Hoge Devel

  Zwijndrecht heeft een splinternieuw zwembad. Wethouder Tycho Jansen van sportaccommodaties nam woensdag 21 december de symbolische sleutel in ontvangst van projectleider Hein Arntz van Pellikaan Bouwbedrijf B.V. dat het nieuwe bad heeft gebouwd.