Informatie coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag vanaf 28 november

  26 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom volgen er strengere maatregelen om dagelijkse contactmomenten te verminderen. Vanaf 17.00 uur is bijna alles dicht; bezoekersaantallen worden beperkt.

 • Zwijndrecht komt tegemoet in extra kosten CTB-controles

  18 november 2021

  Het Rijk heeft geld beschikbaar gesteld voor het ondersteunen en bevorderen van controles op coronatoegangsbewijzen (CTB). De gemeente Zwijndrecht stelt vanaf donderdag 18 november 2021 een regeling open voor ondernemers en (sport)verenigingen die verplicht moeten werken met controles op een coronatoegangsbewijs (CTB). Zij kunnen aanspraak maken op een beperkte bijdrage in de extra kosten die ze voor de controles moeten maken.

 • Strengere coronamaatregelen vanaf 13 november 2021

  12 november 2021

  Om de stijging van het aantal besmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere maatregelen. Deze zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

 • Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht

  12 november 2021

  Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 november 2021 kunnen mensen zonder afspraak gevaccineerd worden in Zwijndrecht. De prikbussen van de GGD Zuid-Holland Zuid staan die dagen bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage.

 • Avondklok van 21.00 tot 04.30 uur

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 's ochtends binnen blijft.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  Premier Rutte en minister de Jonge kondigden in een persconferentie vanmiddag extra maatregelen aan, waaronder een avondklok. "De extra maatregelen helpen om ons leven stap voor stap terug te krijgen, maar eerst moeten we ons nog een keer schrap zetten.

 • Lockdown verlengd tot en met tenminste 9 februari

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.