Informatie coronavirus RSS icoon

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

 • Meeste coronabeperkingen vervallen vanaf 26 juni

  21 juni 2021

  “De verwachting dat we op weg zijn naar een mooie zomer, komt gelukkig uit. Het aantal besmettingen is hard gedaald en de druk op de zorg is afgenomen.” Met die woorden maakte demissionair premier Rutte bekend dat de meeste coronamaatregelen vanaf 26 juni vervallen. Maar hij riep ook op alert en voorzichtig te blijven. “We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Het virus blijft onvoorspelbaar en nieuwe varianten liggen op de loer.”

 • Einde lockdown, nog wel beperkingen

  31 mei 2021

  Steeds minder mensen zijn met corona besmet en liggen in het ziekenhuis. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vrijdagavond 28 mei bekend dat stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder gezet wordt.

 • Avondklok van 21.00 tot 04.30 uur

  22 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 's ochtends binnen blijft.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  20 januari 2021

  Premier Rutte en minister de Jonge kondigden in een persconferentie vanmiddag extra maatregelen aan, waaronder een avondklok. "De extra maatregelen helpen om ons leven stap voor stap terug te krijgen, maar eerst moeten we ons nog een keer schrap zetten.

 • Lockdown verlengd tot en met tenminste 9 februari

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland tenminste tot en met 9 februari in lockdown blijft.