Duurzaamheid

 • Uw huis verduurzamen of uw tuin vergroenen?

  Ga voor inspiratie, tips en meer info over subsidies zoals de regentonsubsidie en de regeling voor de aanleg van een groen dak naar Zwijndrechtgaatduurzaam.nl

 • Warmtenet Zwijndrecht

  In Nederland stappen we over naar nieuwe, duurzame manieren om onze huizen te verwarmen, te douchen en te koken. Dit betekent onder andere dat we de komende jaren stoppen met het gebruik van aardgas. Een warmtenet is een goede vervanger voor aardgas.

 • Energietransitie

  In Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas. Hoe we dat doen? Dat leest u in de Regionale Energiestrategie en deTransitievisie Warmte.

 • Zoekgebied nieuwe hoogspanningsverbinding

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en netbeheerder TenneT hebben de gemeente Zwijndrecht en de regio geïnformeerd over de noodzaak van een nieuwe hoogspanningsverbinding. Zwijndrecht valt binnen het zoekgebied. Lees meer over de informatiebijeenkomsten en hoe u kunt reageren.

 • Goed Wonen Lening

  Wegens het grote succes van de Goed Wonen Lening is het budget door de grote hoeveelheid aanvragen niet meer toereikend en kunnen we momenteel geen nieuwe leningen meer toewijzen. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer er weer nieuw budget beschikbaar komt.

 • Elektrisch rijden

  De gemeente Zwijndrecht stimuleert het gebruik van elektrische auto's. Elektrisch rijden is tenslotte beter voor uw omgeving en het milieu.

 • Zwijndrechtse natuur in beeld via de interactieve natuurkaart

  Bekijk de natuurwaarden- en kansen kaart! Als je op de interactieve kaart van jouw buurt klikt, zie je welke bomen, planten, insecten en andere dieren (flora en fauna) er voorkomen.

 • Energie opwekken via zonnepanelen

  Wilt u meer weten over het plaatsen van zonnepanelen? Kijk dan op de site van het Regionaal Energieloket.

 • Waardevolle bomenlijst

  In de gemeente Zwijndrecht staan bijzondere bomen die het behouden waard zijn en extra bescherming verdienen. Zulke bomen worden waardevolle bomen genoemd, omdat ze veel toevoegen aan de omgeving vanwege hun uiterlijk of geschiedenis. Of omdat ze een bijzondere betekenis hebben voor de inwoners. Het kan een grote boom zijn, maar ook een boom van een bijzondere soort.