Grof vuil

Grof afval of grofvuil brengt u zelf naar de Milieustraat.

Op vertoon van uw afvalpas krijgt u gratis toegang.
 

Grofafval afgeven

U kunt veel soorten grofafval afgeven. Denk aan: asbest, autobanden, bouw- en sloopafval, elektrische apparaten (wit- en bruingoed), gasflessen, glas, grofvuil, grond, hout, klein chemisch afval, karton, kunststoffen, olie en vetten, papier, puin, restafval, snoeiafval en textiel.

Grofafval ophalen

U mag het grof afval of grofvuil ook laten ophalen. Voor het ophalen van grof afval of grofvuil maakt u een afspraak met HVC. Grof afval of grofvuil is afval dan niet mag of niet past in uw minicontainer. U mag maximaal 1m3 per keer aanbieden. Dat is 1 meter breed, 1 meter hoog en 1 meter lang. Als u meer afval tegelijk wilt aanbieden, neemt u eerst telefonisch contact op met HVC. Voor grote hoeveelheden (bouw) afval kunt u bij afvalinzamelaars en bouwmarkten een 'big bag' of afzetcontainer bestellen. Kleine elektronische apparaten mag u ook inleveren bij de Milieustraat aan de Baanhoekweg 10 of in de winkel waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt. Het maakt daarbij niet uit om welk merk het gaat.

Asbest

Asbest kunt u ook inleveren bij de Milieustraat. Let op: het afval moet dubbel worden verpakt in speciaal plastic (gratis op te halen bij de Milieustraat). Bij de sloop van asbest moet u altijd eerst toestemming vragen bij de gemeentewinkel om zelf te mogen slopen.

Adres

De Milieustraat Noordpolder ligt aan de Crezéepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Openingstijden

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 09.00 - 16.30 uur. Op zon- en feestdagen is de milieustraat gesloten. Op de website van HVC staat een overzicht van drukke en minder drukke dagen. Ook vindt u hier informatie over het gratis lenen van een aanhangwagen om grofvuil naar de milieustraat te brengen

Afspraak
Afspraak maken

Via de afvalkalender maakt u een afspraak voor het ophalen van uw grof afval of grofvuil. 

Afspraak afzeggen

Tot 13.00 uur voor de ophaaldag kunt u uw afspraak afzeggen. Dit kan via de e-mail of via het gratis telefoonnummer 0800 0700.