Het laatste nieuws van de gemeente.

• 'Zwijndrechtse Heugel' voor Ad Plaizier

25 november 2022

Ad Plaizier heeft donderdag 24 november 2002 'De Zwijndrechtse Heugel' ontvangen. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Hein van der Loo de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit.

• Gemeente neemt maatregelen om kans op wateroverlast te verkleinen

25 november 2022

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de problemen rondom wateroverlast na hevige regenbuien. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek staat er een heel palet aan maatregelen op de planning om de risico’s op wateroverlast te verkleinen. Eén van de eerste maatregelen wordt uitgevoerd aan de Rotterdamseweg.

• Praat met de raad: Jacob van der Duijn Schouten ChristenUnie-SGP

24 november 2022
  • Groen licht voor de vernieuwing Kiboe-hoeve

24 november 2022

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad unaniem groen licht gegeven voor de vernieuwing van de Kiboe-hoeve. Inmiddels is de vergunning aangevraagd en starten de werkzaamheden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023. Als alles volgens plan verloopt zijn de eerste bezoekers in de zomer van 2023 welkom in de vernieuwde parkboerderij.

• Geldkrant met tips en informatie om geld en energie te besparen

23 november 2022

Pantoffels, een warme hoodie of een extra deken op de bank. We doen er alles aan om deze winter niet in de kou te hoeven te zitten. Om bewoners daarmee te helpen, hebben we een geldkrant gemaakt met tips en informatie om geld en energie te besparen. Deze geldkrant zit woensdag 23 november als bijlage bij weekblad De Brug en is verkrijgbaar op diverse locaties zoals bij de wijkcentra.

• Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen voor Stationskwartier

22 november 2022

De gemeente Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen van het Rijk voor verlegging van de
    Brugweg en versnelling van woningbouw in het Maasterras Oost. Onder de naam Diztrikt
    werkt de gemeente aan vernieuwing van dit gebied achter het station. Het
    Stationskwartier vormt straks een groen-stedelijke wijk aan de voet van de Zwijndrechtse
    brug.

• 'Zwijndrechtse Heugel' voor John van Belle

22 november 2022

John van Belle is maandag 21 november 2022 met 'De Zwijndrechtse Heugel' onderscheiden. Namens het gemeentebestuur reikte wethouder Tycho Jansen de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit.

• Kunst met een grote K!

18 november 2022

De Zwijndrechtse Wilma Schimmel heeft vrijdag 18 november jl, uit handen van wethouder Jacqueline van Dongen, een zeer eervolle onderscheiding ontvangen.

• Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Sabine Schipper (D66)

17 november 2022

17 november 2022, pdf, 858kB

Deze week in het Stadsnieuws van de weekblad de Brug de inbreng van de partijen tijdens de begrotingsbehandeling