Terugblik op de bijeenkomst over een nieuwe levensfase

Samen ouder worden is gezonder en leuker dan alleen! Dat was de boodschap tijdens de bijeenkomst over een nieuwe levensfase afgelopen donderdag. Wethouder Ronald de Meij opende deze drukbezochte gezellige middag.

bijeenkomst nieuwe levensfase 1De GGD trapte daarna af met een presentatie over 'vitaal ouder worden', Diverz deelde informatie over 'welzijn op recept' en de vitaliteit van ouderen bleek nog heel goed aanwezig tijdens het korte sportmoment wat Fitmakers met de aanwezigen hield tijdens hun presentatie over valpreventie en stevig (in het leven) staan. Iedereen deed mee! Drechtdokters gaf afrondend nog een presentatie, waarbij zij stilstonden bij het regie krijgen en nemen over zorgvoorkeuren doormiddel van bijvoorbeeld een wensenboekje. 

De middag werd zeer positief ontvangen. Het was niet alleen gezellig, aanwezigen gaven aan het prettig te vinden om op deze manier geïnformeerd en geadviseerd te worden over beschikbare ondersteuning en wat zij zelf kunnen doen om mentaal en fysiek fit te blijven. Het is belangrijk dat senioren een sociaal vangnet hebben en opbouwen, maar daarnaast stonden we tijdens deze middag ook stil bij het belang van hulp durven vragen. Niet alleen van je naaste, maar ook van (zorg) professionals. Deze middag was een mooie afspiegeling van de ontwikkeling van lokale samenwerkingen. Samen ouder worden betekent oog voor elkaar hebben. Op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Positief ouder worden doen we samen.

Meer informatie:

Diverz: www.diverz.info
GGD: www.ggdzhz.nl
Drechtdokters: www.drechtdokters.nl
Fitmakers: www.fitmakers.nl