Herhaalprik tegen corona

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe. Om verspreiding van het virus te beperken en kwetsbare mensen zo goed mogelijk te beschermen, brengen we de basisadviezen opnieuw onder de aandacht.

De basisadviezen zijn:

  • Basisadviezen corona okt 2022handen wassen;
  • hoesten en niesen in elleboog;
  • ventileren;
  • bij klachten thuisblijven en een zelftest doen;
  • in isolatie gaan als blijkt dat u corona heeft;
  • vaccineren.

Herhaalprik voor iedereen van 12 jaar en ouder

Iedereen van 12 jaar en ouder kan nu een herhaalprik tegen corona halen. Door een herhaalprik te halen is de kans kleiner dat u ernstig ziek wordt van corona. In Nederland heeft ongeveer 83% van de mensen van 18 jaar of ouder de eerste basisprik(ken) tegen corona gehad. Na verloop van tijd beschermt het vaccin minder goed tegen (ernstig) ziek worden. Daarom is het goed om de herhaalprik te halen. In de he herhaalprik zit een vernieuwd vaccin dat beter beschermt tegen meerdere varianten van het virus. Als u de basisprikken nog niet heeft gehad, moet u die eerst halen. Hiervoor kunt u ook een afspraak maken.

Meer informatie en afspraak maken

Kijk op www.coronavaccinatie.nl/herhaalprik voor meer informatie. Ga naar planjeprik.nl of bel 0800- 1351 om een afspraak te maken bij een van de vaccinatielocaties in Dordrecht of Gorinchem; dit zijn de twee vaste priklocaties van de GGD Zuid-Holland Zuid.  

Vindt u dit bericht lastig om te lezen? Kijk dan op de website van Steffie voor een duidelijke uitleg over corona en de herhaalprik.