Praat met de raad: Jacob van der Duijn Schouten ChristenUnie-SGP

Dit is een bericht van de poltieke partijen 

Praat met de raad

Jacob van der Duijn Schouten

Raadslid ChristenUnie-SGP

 

De winter komt eraan... een warme huiskamer voor iedereen?

Recent heeft de gemeenteraad unaniem de motie "Warme kamers" van de ChristenUnie-SGP aangenomen. Hierdoor versterken wij het initiatief van het Leger des Heils en de Bibliotheek AanZet waarbij zij ‘warme plekken’ aanbieden aan mensen die de verwarming uitzetten uit angst voor een extreem hoge energierekening. In deze buurthuiskamers kunnen mensen werken, elkaar ontmoeten, kinderen huiswerk maken of spelletjes doen. En daar waar mensen elkaar ontmoeten, zullen er vast ook andere mooie initiatieven ontstaan.

Het goede nieuws is dat er in Zwijndrecht al veel gebeurt. Dit hebben we vastgelegd in het raadsprogramma en in het ‘Armoedebeleid’. De gemeente kan dit niet alleen, maar heeft bij dergelijke complexe onderwerpen ook de maatschappelijke partners nodig.  

Mede dankzij deze motie gaat de gemeente deze initiatieven ondersteunen en indien nodig financieel bijdragen. Alle organisaties, stichtingen, (sport)verenigingen, kerken, etc. kunnen zich aanmelden via warmekamers.nl om mee te doen. En heeft u hierbij hulp nodig? Laat het ons weten. 

Reageer op facebook gemeente Zwijndrecht of mail j.van.der.duijn.schouten@zwijndrecht.nl