November

 • Mantelzorgers in de bloemetjes

  10 november 2022

  Donderdag 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Dit jaar zetten we de mantelzorgers letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. Een welverdiend bedankje voor alle zorg die ze opnemen voor iemand die hen lief is.

 • Gemeenteraad over begroting 2023 - 2026

  17 november 2022, pdf, 7MB

  De gemeenteraad over de begroting:
  Speciale pagina in het stadsnieuws van weekblad de Brug

 • Spotlights On: bruggen in het licht

  10 november 2022

  Van 14 tot en met 19 november zijn de ogen gericht op de Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal en met superzuinig LED-licht. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

 • Huldiging beste junior cyber agents van Zwijndrecht

  10 november 2022

  Dat was even schrikken op woensdag 9 november bij kindcentrum De Notenbalk. Bij het uitgaan van de school kwam de politie met loeiende sirene aangereden. Gelukkig werden er geen boeven opgehaald, maar 3 'junior cyber agents': Ümit, Nilüfer en Mees. Zij werden gehuldigd omdat ze de meeste punten hadden gehaald bij de online game HackShield.

 • Zonder afspraak corona-prik halen in Zwijndrecht

  05 december 2022

  Vanaf deze week kunt u uw corona-vaccinatie in Zwijndrecht halen. U hoeft dan niet meer naar één van de grote priklocaties in bijvoorbeeld Dordrecht. Dat kan vrijdag 18 november voor het eerst.

 • Week tegen Kindermishandeling: ‘Praat met elkaar’

  09 januari 2023

  ‘Praat met elkaar’. Dat is het thema van de 10de editie van de Week tegen Kindermishandeling. In Nederland worden naar schatting minimaal tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. De Week zorgt voor extra aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld.

 • Terugblik begroting 2023

  17 november 2022, pdf, 858kB

  Deze week in het Stadsnieuws van de weekblad de Brug de inbreng van de partijen tijdens de begrotingsbehandeling

 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Sabine Schipper (D66)

  17 november 2022
 • Kunst met een grote K!

  18 november 2022

  De Zwijndrechtse Wilma Schimmel heeft vrijdag 18 november jl, uit handen van wethouder Jacqueline van Dongen, een zeer eervolle onderscheiding ontvangen.

 • 'Zwijndrechtse Heugel' voor John van Belle

  22 november 2022

  John van Belle is maandag 21 november 2022 met 'De Zwijndrechtse Heugel' onderscheiden. Namens het gemeentebestuur reikte wethouder Tycho Jansen de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit.

 • Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen voor Stationskwartier

  22 november 2022

  De gemeente Zwijndrecht ontvangt ruim 4 miljoen van het Rijk voor verlegging van de
  Brugweg en versnelling van woningbouw in het Maasterras Oost. Onder de naam Diztrikt
  werkt de gemeente aan vernieuwing van dit gebied achter het station. Het
  Stationskwartier vormt straks een groen-stedelijke wijk aan de voet van de Zwijndrechtse
  brug.

 • Geldkrant met tips en informatie om geld en energie te besparen

  23 november 2022

  Pantoffels, een warme hoodie of een extra deken op de bank. We doen er alles aan om deze winter niet in de kou te hoeven te zitten. Om bewoners daarmee te helpen, hebben we een geldkrant gemaakt met tips en informatie om geld en energie te besparen. Deze geldkrant zit woensdag 23 november als bijlage bij weekblad De Brug en is verkrijgbaar op diverse locaties zoals bij de wijkcentra.

 • Groen licht voor de vernieuwing Kiboe-hoeve

  24 november 2022

  Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad unaniem groen licht gegeven voor de vernieuwing van de Kiboe-hoeve. Inmiddels is de vergunning aangevraagd en starten de werkzaamheden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023. Als alles volgens plan verloopt zijn de eerste bezoekers in de zomer van 2023 welkom in de vernieuwde parkboerderij.

 • Praat met de raad: Jacob van der Duijn Schouten ChristenUnie-SGP

  24 november 2022
 • Gemeente neemt maatregelen om kans op wateroverlast te verkleinen

  25 november 2022

  De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de problemen rondom wateroverlast na hevige regenbuien. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek staat er een heel palet aan maatregelen op de planning om de risico’s op wateroverlast te verkleinen. Eén van de eerste maatregelen wordt uitgevoerd aan de Rotterdamseweg.

 • 'Zwijndrechtse Heugel' voor Ad Plaizier

  29 november 2022

  Ad Plaizier heeft donderdag 24 november 2022 'De Zwijndrechtse Heugel' ontvangen. Namens het gemeentebestuur reikte burgemeester Hein van der Loo de gemeentelijke onderscheiding aan hem uit.

 • Herhaalprik corona extra belangrijk voor 60 plussers

  05 december 2022

  Bent u 60 jaar of ouder? Dan is de herhaalprik extra belangrijk voor u. Ook als u al in het voorjaar een coronaprik heeft gehaald. De bescherming tegen het coronavirus neemt langzaam af na uw laatste prik of coronabesmetting. Hoe ouder u bent, hoe sneller dit gaat.
  De herhaalprik zorgt dat u weer beter beschermd bent tegen corona. Daardoor is de kans kleiner dat u erg ziek wordt door corona.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Robert Kreukniet

  30 november 2022

  Robert Kreukniet is dinsdagavond 29 november 2022 tijdens de raadsvergadering benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft de Koninklijke Onderscheiding gekregen, omdat hij zich 12 jaar als lid van de gemeenteraad heeft ingezet voor Zwijndrecht. Onder toeziend oog van zijn familie kreeg de Zwijndrechtenaar de onderscheiding van burgemeester Hein van der Loo uitgereikt.

 • Praat met de raad: Freek Hartmeijer (ZPP) en Fred Loos (ABZ)

  09 januari 2023
 • Terugblik carrousels 29 november over veiligheid en wijkplatforms

  06 december 2022