Januari

06 januari 2022
  • Vuurwerkschade Zwijndrecht na jaarwisseling: 43.000 euro

06 januari 2022

In Zwijndrecht en Heerjansdam is voor zeker €43.000 aan vuurwerkschade aangericht. Dit is bijna vier keer zoveel als vorig jaar, toen er voor €11.095 aan gemeentelijke eigendommen werd vernield. In 2019-2020 had de gemeente ook een schadepost van ruim €40.000. Hoewel er dit jaar een vuurwerkverbod gold, is vrijwel alle schade veroorzaakt door zwaar, illegaal knalvuurwerk.

• Hart voor de zaak

12 januari 2022

Open brief namens Gemeenteraad en College van B&W aan: alle inwoners en ondernemers (kopie aan: Nederlandse regering, VNG, Veiligheidsberaad)

• Krachtig Zwijndrecht: werk in uitvoering

14 januari 2022
  • Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

14 januari 2022

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen.

• Vergoeding in 2022 voor stijgende energieprijzen

20 januari 2022

De energieprijzen stijgen, waardoor verschillende huishoudens in financiële problemen komen. Het Rijk maakt daarom geld vrij om de energiebelasting te verlagen. Daar bovenop geeft het Rijk volgend jaar eenmalig een vergoeding aan huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau. Dit gebeurt via de gemeenten.