November

 • Ook bewoners van flats en appartementen kunnen groente-, fruit- en etensresten scheiden

  01 november 2021

  Een bananenschil, een appelklokhuis, een visgraatje of wat oude broodkorsten. Vanaf deze week wordt het voor bewoners van de hoogbouwlocaties in Zwijndrecht en Heerjansdam makkelijker om hun afval gescheiden aan te bieden. De eerste containers voor groente-, fruit- en etensresten zijn geplaatst en klaar voor gebruik. Wethouder Jacqueline van Dongen mocht als een van de eersten haar biozakje met etensresten weggooien.

 • Help een pleegkind zo thuis mogelijk op te groeien

  02 november 2021

  Van 3 tot en met 10 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. Die is er niet voor niets. Ieder jaar zijn er nog 3500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiel thuis te bieden. Johan en Corine raden het iedereen aan om een pleegkind in huis te nemen, en dan echt niet alleen jonge kinderen.

 • Praat met de raad: Daniella Verspaandonk (VVD) en Fred Loos (ABZ)

  02 november 2021
 • Terugblik 25 oktober: Vuurwerk en bestemmingsplan HOA-Develpark

  02 november 2021
 • Extra coronamaatregelen om aantal besmettingen omlaag te krijgen

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen.

 • Jongeren naar de stembus... Hoe?! Denk mee tijdens een Participizza

  08 november 2021

  Vind jij het belangrijk om jouw stem te laten horen? Heb jij ideeën om andere jongeren enthousiast te krijgen om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Of wil je daar graag over meedenken? Kom dan naar de 'participizza' op 25 november tussen 18:00 en 21:00 uur in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Een gezellige avond vol toffe ideeën en gratis pizza.

 • Terugblik politieke markt: Complimenten voor participatie in wijk Noord

  25 november 2021
 • Zonder afspraak vaccineren in Zwijndrecht

  28 november 2022

  Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 november 2021 kunnen mensen zonder afspraak gevaccineerd worden in Zwijndrecht. De prikbussen van de GGD Zuid-Holland Zuid staan die dagen bij het wijkgebouw Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat 57 en op het parkeerterrein Wagenveld naast winkelcentrum de Passage.

 • Maatregelen voor aanpak grondwatervervuiling Nederhoven

  In een deel van de Zwijndrechtse wijk Nederhoven is het grondwater vervuild met de stof TBA. Er zijn geen gezondheidsrisico's.

 • Praat met de raad: Johan Limberger (CDA)

  11 november 2021
 • Speeltuin Walraven van Hallstraat ontvangt het hoogste duurzaamheidslabel

  11 november 2021

  Afgelopen woensdag is de speeltuin aan de Walraven van Hallstraat officieel geopend door groep 3 en groep 7 van Kindcentrum De Bron. Deze speeltuin is alles behalve een doorsnee speeltuin. Bij de aanleg is rekening gehouden met duurzaamheid en het klimaat. De speeltuin heeft een natuurlijke en avontuurlijke uitstraling en prikkelt de ontwikkeling van kinderen. Voormalig tv-presentator Lodewijk Hoekstra reikte tijdens de opening het NL Terreinlabel A uit aan wethouder Jacqueline van Dongen.

 • Kick-off verkeerscampagne Lindtsedijk

  12 november 2021

  Op vrijdagochtend 12 november heeft wethouder Jos Huizinga samen met bewoners
  Jolanda Donker en Desirée Prins en zoontje Jovy het grote A0 campagnebord onthuld op
  de route Geerweg - Lindtsedijk. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de
  weggebruikers op de Lindtsedijk harder rijdt dan de maximumsnelheid van 50 kilometer
  per uur. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, geluidsoverlast en in het ergste geval tot
  ongevallen. De verkeerscampagne moet tot veiliger rijgedrag leiden, want benadrukken
  omwonenden en werkenden: ‘Wij wonen en werken hier!’

 • Strengere coronamaatregelen vanaf 13 november 2021

  28 november 2022

  Om de stijging van het aantal besmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere maatregelen. Deze zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) en Freek Hartmeijer (ZPP)

  15 november 2021
 • Zwijndrecht komt tegemoet in extra kosten CTB-controles

  18 november 2021

  Het Rijk heeft geld beschikbaar gesteld voor het ondersteunen en bevorderen van controles op coronatoegangsbewijzen (CTB). De gemeente Zwijndrecht stelt vanaf donderdag 18 november 2021 een regeling open voor ondernemers en (sport)verenigingen die verplicht moeten werken met controles op een coronatoegangsbewijs (CTB). Zij kunnen aanspraak maken op een beperkte bijdrage in de extra kosten die ze voor de controles moeten maken.

 • Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael officieel geopend

  22 november 2021

  Afgelopen zaterdag heeft wethouder Jacqueline van Dongen het Crematorium en Uitvaartcentrum Minnendael officieel geopend. De voormalige aula op begraafplaats Munnikensteeg is niet meer te herkennen. Het gedateerde pand uit de jaren '90 is onlangs grondig verbouwd en compleet verduurzaamd. Met de komst van het crematorium zijn binnen de gemeentegrenzen alle faciliteiten op het gebied van afscheid nemen en rouwverwerking te vinden.

 • Stem op je favoriete fitnessapparaat voor het Develpark

  22 november 2021

  Binnenkort plaatst gemeente Zwijndrecht tijdelijk 7 fitnessapparaten in het Develpark. Welke dat worden bepalen de inwoners door te stemmen op hun favoriet via www.wijkenzwijndrecht.nl/develpark. Door het plaatsen van de fitnessapparaten wil gemeente Zwijndrecht inwoners stimuleren meer te bewegen.

 • Praad met de raad: Hilda Rijnaard (PvdA)

  23 november 2021
 • 8 tips om op een veiligere manier te stoken

  26 november 2021

  Ik wil niet stoken, maar … Soms steek ik toch graag even de houtkachel aan. Wanneer kan ik dat doen? En hoe kan dat met minder rook en geur voor mijzelf en de buren? Bij deze de 8 tips!