Mei

 • Nog veel vragen over parkeren na herinrichting Veerplein

  20 mei 2021
 • Gemeente Zwijndrecht geeft geveltuintjes weg

  03 mei 2021

  Voor het tweede jaar op rij geven we als gemeente geveltuintjes weg. Inwoners kunnen een geveltuintje aanvragen en wij leggen het gratis aan. Een geveltuintje biedt veel voordelen. Het maakt de straat groener én is ook nog eens goed voor het klimaat.

 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ)

  05 september 2023
 • Tweede stap openingsplan vanaf 19 mei als ziekenhuisbezetting verder daalt

  12 mei 2021

  Het kabinet kondigde tijdens de persconferentie van 11 mei aan dat stap twee van het openingsplan per 19 mei wordt gezet, als de instroom van corona-patiënten in de ziekenhuizen verder daalt. Mocht dat niet het geval zijn, dan maakt het kabinet op maandag 17 mei bekend dat stap twee toch nog niet wordt gezet.

 • Inloopspreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap

  17 mei 2021

  Heeft u een vraag over uw scheiding en zoekt u iemand die met u meedenkt? Maakt u zich zorgen over iemand in uw familie of directe omgeving die te maken heeft met een scheiding? Kom dan langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap (SKO).

 • Gemeente Zwijndrecht en Bibliotheek AanZet maken bezuinigingsplannen bekend

  17 mei 2021

  Bibliotheek AanZet sluit per 1 januari 2022 de deuren van haar vestiging in Lunenhof en opent een goedkoper uitleenpunt in één van de wijkcentra van Diverz. Ook gaat de bibliotheek bezuinigen op haar vaste personeel. De taalactiviteiten om laaggeletterdheid aan te pakken blijven ongemoeid.

 • Wethouder maakt begin uitgraven verdiept gebouwde gymzaal

  17 mei 2021

  De bouw van de nieuwe gymzaal in Heer Oudelands Ambacht is deze maand van start gegaan. Nadat de afgelopen weken de heipalen de grond zijn ingeslagen en de damwanden zijn geplaatst, heeft wethouder Jos Huizinga maandagmiddag een begin gemaakt met het uitgraven voor de verdiept gebouwde gymzaal.

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  29 november 2022

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot 17 mei niet op de pauzeknop te drukken

 • Woning gesloten vanwege handel in drugs

  21 mei 2021
 • Sloop buitenbaden De Hoge Devel van start

  25 mei 2021

  De bouw van het nieuwe zwembad voor Zwijndrecht start na de zomervakantie. Het nieuwe bad komt op de plek van de huidige buitenzwembaden. Om plaats te maken voor de nieuwbouw worden de buitenbaden gesloopt. Het slopen begint maandag 31 mei.

 • Van tegels naar egels: gemeente Zwijndrecht en René Kerkhoven bouwen duurzaam object

  26 mei 2021

  Gemeente Zwijndrecht en creatief duizendpoot René Kerkhoven hebben de handen ineen
  geslagen voor een heel bijzonder project; de bouw van een 10 meter lange Gecko. De
  Gecko wordt gebouwd van vooral hergebruikte materialen en is volledig gericht op
  duurzaamheid en educatie.

 • Corona Pakket om cultuur in Zwijndrecht overeind te houden

  27 mei 2021

  Gemeente Zwijndrecht wil met het Corona Pakket Cultuur de hard getroffen culturele sector in de gemeente overeind houden en een nieuwe impuls geven. Alle culturele organisaties en initiatieven, gesubsidieerde en ongesubsidieerde, komen in aanmerking voor deze ondersteuning. Het pakket bestaat uit drie onderdelen: financiële noodsteun, activiteiten faciliteren en coronaproof uitvoeren, en het versterken van de culturele sector voor de toekomst. Dit staat in een voorstel dat het college van B&W naar de raad heeft gestuurd.

 • Beter afval scheiden door recycle-tarief

  05 september 2023

  De inwoners van Zwijndrecht produceren te veel afval. Er wordt per jaar 230 kilo restafval per persoon geproduceerd. De landelijke milieudoelstellingen zijn gesteld op maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar. Daarnaast moet 75% van het afval, zoals papier, GFT en plastic, gescheiden worden opgehaald. Om inwoners te stimuleren beter afval te scheiden wil gemeente Zwijndrecht het recycle-tarief invoeren.

 • Praat met de raad: Johan Limberger (CDA)

  27 mei 2021
 • Einde lockdown, nog wel beperkingen

  31 mei 2021

  Steeds minder mensen zijn met corona besmet en liggen in het ziekenhuis. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge vrijdagavond 28 mei bekend dat stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder gezet wordt.