• Korting op uw zorgverzekering met de Gemeentepolis Drechtsteden

01 december 2021

Voor 2022 biedt de Sociale Dienst Drechtsteden weer de mogelijkheid om een gemeentepolis af te sluiten via de VGZ. U sluit hiermee een basis- en een aanvullende ziektekostenverzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. U betaalt voor deze uitgebreide zorgverzekering minder dan normaal, want de sociale dienst betaalt mee en de verzekeraar geeft korting.

• 1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met geweld

01 december 2021

Orange the World doorbreekt de stilte! Wereldwijd krijgt één op de drie meisjes en vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Om hier aandacht voor te vragen heeft de Verenigde Naties de Orange the World campagne in het leven geroepen. Op donderdag 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, is de aftrap van de zestien dagen durende campagne. Ook Zwijndrecht kleurt dit jaar oranje om extra aandacht te besteden aan het bestrijden van geweld tegen vrouwen. “Er is veel schaamte bij vrouwen.”