Kinderburgemeester en kinderambassadeurs

De gemeente wil dat kinderen in Zwijndrecht mee denken en hun stem laten horen. De kinderburgemeester en ambassadeurs spelen hierin een belangrijke rol.

Sophie van der Walle, uit groep 7 van KC Impuls, is kinderburgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Zij wordt ondersteund door 4 kinderambassadeurs: Merel Janssen (KC de Kim), Olivia Luijendijk (Koningin Juliana School), , Luna Visser (KC Juliana) en Aren Kreukniet (KBS de Tourmalijn). 

Sophie van der Walle, kinderburgemeester van Zwijndrecht: "Ik vind het fijn als kinderen vrolijk en zichzelf zijn en zich veilig voelen. Als kinderburgemeester wil ik hierbij helpen. Daarom wil ik dat kinderen in Zwijndrecht weten dat er een kinderburgemeester én kinderambassadeurs zijn. We luisteren naar hun en proberen oplossingen te vinden waar iedereen blij van wordt."

Nieuwe kinderambassadeurs

Vanaf dinsdag 28 september 2021 dragen de kinderburgemeester- en ambassadeurs het stokje over. De gemeente Zwijndrecht is hiervoor nog op zoek naar nieuwe kinderambassadeurs. De kinderburgemeester is voor de zomervakantie al gekozen. Meer hierover leest u op de webpagina: De gemeente Zwijndrecht zoekt kinderambassadeurs