Waalpad Heerjansdam deels hermetisch afgesloten

Eerder maakte de gemeente Zwijndrecht bekend dat een deel van het voetpad langs het Waalpad (bij de schaatsbaan) in Heerjansdam gedeeltelijk afgezet moest worden ter voorbereiding op de kap van 51 bomen. Deze bomen verkeren in slechte conditie en moeten daarom vanuit de veiligheid voor de omgeving gekapt worden. Hiervoor loopt een vergunningsprocedure.

Door de langdurige droogte is de conditie van een deel van de bomen in een korte tijd echter verslechterd. Daarom wordt het pad waaraan de bomen staan nu volledig afgesloten. Het parkeerterrein, het clubhuis en ingang tot het water blijven toegankelijk. Niet alle bomen kunnen direct gekapt worden. De veiligheid is daarom voor dit moment het beste gewaarborgd door het volledige afsluiten van het pad waar de bomen staan. 

Heerjansdam Challenge afgelast
De Open Water Wedstrijd, Zwemloop en Prestatietocht gaan 18 augustus niet door. De organisatie kan voor de wedstrijd de veiligheid en gezondheid van sporters en bezoekers niet waarborgen. Voor zij tot dit besluit kwamen, is samen met de Gemeente gezocht naar mogelijk alternatieve locaties. Gezien de identiteit van de wedstrijd vonden zij dat geen passende optie. Ook na controle van de waterkwaliteit, waaruit bleek dat dit afgelopen dagen is verslechterd, droeg bij aan dit besluit. De ingeschreven deelnemers ontvangen apart bericht.

 

Waalpad afgesloten 1Waalpad afgesloten 2

Uitgelicht

livecom.net chat