Urbex - deze gave expositie opent 11 maart!

Urbex: leave nothing but footsteps, take nothing but pictures
Urban exploring: open vanaf 11 maart!

Verlaten huizen met afgebladderde gevels en klimop door de ramen. Elk gebouw vertelt een eigen verhaal! En om het vastleggen op beeld van dit verhaal draait het bij 'Urbex" oftewel urban exploring. Letterlijk betekent deze Engels term 'het onderzoeken van het urbane (stedelijke)', maar kan zich natuurlijk net zo goed afspelen op het platteland. De nieuwe expositie van KunZt staat in het teken van het bezoeken en fotograferen van omgevingen en gebouwen, die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn. Alle foto's zijn gemaakt door Zwijndrechtenaren; professioneel, amateur, jong en oud!


Wat valt er te zien op de expositie Urbex
"Urbex" laat naast werken van Maurice de Man en Arko van Pel ook foto's zien van de Fotoclub Zwijndrecht. Deze heeft vorig jaar het voormalig fabrieksterrein van Loveld gefotografeerd. Twee leden, Marijke Bottema en Fred van Turenhout, zijn toen ook gegrepen door het Urbex-virus. De expositie is mede tot stand gekomen door samenwerking van Fotoclub Zwijndrecht, fotograaf Mark Isarin, gemeente Zwijndrecht en het jongerenwerk van Diverz. Deze laatste wil via deze expositie jongeren op een laagdrempelige manier in contact brengen met KunZt.

Opening 11 maart, 15.00 uur
Zondag 11 maart om 14.30 uur zet KunZt de deuren open voor het bezoeken van de expositie. Mark Isarin, een Zwijndrechtse fotograaf, verzorgt de opening. Mark volgde een kunst- en ontwerpopleiding en startte in 2005 als autonoom fotograaf. Hij legt zich toe op het maken van portretten en Fine Art fotografie.

Meet and Greet 25 maart 15.00 uur
Benieuwd naar het verhaal achter de foto's? Een foto kan op meerdere manieren worden bekeken. Wat gebeurt er? Waar kan je dit aan zien? Waar staat de fotograaf? Wat wil hij vertellen? Wil je hier meer over weten? Kom dan zondag 25 maart om 15.00 uur ook langs, want dan zijn de fotografen zelf aanwezig om hun verhaal te vertellen.

Komt u kijken?
Deze expositie is zéér de moeite waard! KunZt is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Op feestdagen zijn wij gesloten. KunZt is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. U vindt de expositieruimte van KunZt in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1), ingang aan de Burgemeester de Bruïnelaan.

www.kunztzwijndrecht.nl

 

Uitgelicht

livecom.net chat