Staat uw fiets goed op slot?

Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit. Helaas komt het ook in Zwijndrecht zeer regelmatig voor.

Fietsdieven zijn vooral actief bij het NS-station en winkelcentrum Walburg. Om te voorkomen dat dieven er met uw fiets vandoor gaan, kunt u zelf een aantal maatregelen nemen.

Maak gebruik van een bewaakte stalling

Bij winkelcentrum Walburg kunt u uw fiets tijdens openingstijden gratisparkeren in de bewaakte stalling aan de Dollard (noordzijde) en aan de Wadden (zuidzijde). Op het Stationsplein (voorzijde) is de bewaakte fietsenstalling van de NS.

Zet uw fiets dubbel op slot

Natuurlijk zet u uw fiets altijd op slot. Gebruik twee (verschillende) kwaliteitssloten. Het kost dieven namelijk meer tijd om twee sloten te forceren. Zet uw fiets altijd ergens aan vast, zoals aan een fietsklem of hek. Zo kan uw fiets niet opgetild en meegenomen worden.

Noteer het framenummer

Noteer het framenummer van uw fiets en andere kenmerken, zoals merk, type, kleur. Het framenummer is vooral belangrijk als uw fiets onverhoopt toch gestolen is. Bewaar uw aankoopnota.

Doe altijd aangifte van diefstal

Helaas kunnen deze maatregelen niet voorkomen dat er toch fietsen worden gestolen. Doe bij fietsendiefstal altijd aangifte bij de politie. De politie vindt geregeld gestolen fietsen terug, maar kan vaak de rechtmatige eigenaar niet achterhalen omdat die geen aangifte heeft gedaan. Doe dus altijd aangifte! Dit kan online of op het politiebureau.

Uitgelicht