Opfriscursus Rijvaardigheid

Een persoonlijke APK: opfrissen van de verkeertheorie tijdens de Opfriscursus Rijvaardigheid

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u uw kennis over verkeer opfrissen? Meld u dan nu aan voor de 'Opfriscursus Rijvaardigheid' op dinsdag 31 oktober. De gemeente Zwijndrecht organiseert deze cursus samen met de Regionale Projectgroep (RPV Drechtsteden) en Veilig Verkeer Nederland om seniorenzo lang mogelijk veilig en mobiel aan het verkeer te laten deelnemen.

Opfriscursus persoonlijke APK
Voor oudere verkeersdeelnemers wordt adequaat deelnemen in het verkeer soms lastiger. Dat kan aan de ene kant komen door de toenemende drukte in het verkeer en de invoering van nieuwe verkeersregels en aan de andere kant door vermindering van gezicht-, gehoor-, reactie-, en concentratievermogen.

Tijdens deze opfriscursus wordt aandacht gegeven aan nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen. Ook krijgen de senioren een ogen- en reactietest, een rijvaardigheidsrit in eigen auto (dit is niet verplicht en heeft geen gevolgen) en advies. Eigenlijk een persoonlijke APK.

U kunt zich aanmelden voor een ochtendsessie (08.30 uur tot 12.00 uur) of voor een middagsessie (13.00 uur tot 16.30 uur). Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer) geeft om 08.30 uur het startsein van de cursus.

Deelname en locatie
Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in Zwijndrecht kan deelnemen. Met oog op de verwachte belangstelling en het maximaal aantal van 60 cursisten, is tijdig aanmelden van belang.

Wilt u deelnemen aan de opfriscursus? Meldt u zich dan voor 20 oktober aanstaande aan bij Jan de Jong, Veilig Verkeer Nederland. Per e-mail: jwmj.dejong@planet.nl of per telefoon: 06-13520750. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Ook voor eventuele vragen kunt u bij hem terecht.

De cursus wordt georganiseerd bij voetbalvereniging Pelikaan, Middellijn 9 in Zwijndrecht.

Kosten
Het grootste deel van de kosten (circa € 50 per persoon) wordt gesubsidieerd door de overheid. De eigen bijdrage is €15,00 en dient te worden betaald bij aanvang van de cursus.

 

logo

Uitgelicht

livecom.net chat