Gratis compost uit uw gft

Op de landelijke compostdag, zaterdag 17 maart 2018, kunt u gratis compost ophalen bij de oude stationsweg in Zwijndrecht en de parkeerplaats bij de ijsbaan in Heerjansdam.

U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. 

De gemeente Zwijndrecht en HVC willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval. Uw etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Kijkdag groene energiefabriek
Op zaterdag 17 en 24 maart 2018 organiseert HVC op haar vestiging in Middenmeer kijkdagen. Na een presentatie krijgt u een rondleiding over het terrein. U krijgt uitleg over hoe van gft en etensresten groen gas en compost wordt gemaakt. Inschrijven (vol=vol) kan via www.hvcgroep.nl/kijkdagen.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit.
Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, 80 kilo, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Naast compost van gft-afval kan ook van uw grof tuinafval compost worden gemaakt. Drie kruiwagens grof tuinafval staan gelijk aan zes zakken compost.

Meer informatie|
Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl. Over de compostdag leest u meer op www.compostdag.nl

 

 

Uitgelicht

livecom.net chat