Expositie over natuur- en recreatiegebieden IJsselmonde

Van 5 t/m 23 maart 2018 is in de bibliotheek in Walburg in Zwijndrecht een expositie te bezichtigen over de nieuwe recreatiegebieden in IJsselmonde.

Eeuwen terug is het eiland IJsselmonde gevormd door de invloed van rivieren en het getij. Het gebied werd bedijkt en ingepolderd waardoor landbouw mogelijk werd. Later werd het eiland ook van belang als uitbreidingslocatie voor de Rotterdamse haven. En IJsselmonde is een gewilde plek om te wonen. Al deze functies vragen om een goede afstemming en een slim inrichtingsplan. Het landinrichtingsproject IJsselmonde (1983-2017) voor ziet onder meer in: meer ruimte voor recreatie. In totaal is door de landinrichtingscommissie zo’n 700 hectare natuur- en recreatiegebied ingericht.

Expositie
Fotograaf Stephan Tellier bezocht het Waalbos, het Valckesteijnse bos, Sandelingen Ambacht, het Rhoonse bos, Wevershoek, Develbos en Donckse Velden. Hij zag jonge bossen, waterbergingsgebieden en vooral veel enthousiaste gebruikers: wandelaars, fietsers, hondenbezitters en vele anderen. Bovenal zag hij een gebied dat lééft. Komt u ook kijken? De expositie is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en is aangeboden aan de gemeenten in de regio. De expositie is in Zwijndrecht van 5 t/m 23 maart 2018 en tijdens de openingstijden te bezichtigen in bibliotheek Walburg, Norderstedtplein 8 in Zwijndrecht.

De openingstijden:

Maandag 13.00 - 18.00 uur

Dinsdag 10.00 - 20.00 uur

Woensdag 10.00 - 18.00 uur

Donderdag 10.00 - 20.00 uur

Vrijdag 10.00 - 18.00 uur

Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Zondag Gesloten

Lezing over natuur in film en literatuur

De expositie past ook in het thema 'Natuur' van de Boekenweek die zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart is. Letterkundige Kees Voorbij gaat donderdagavond 15 maart 2018 aan de hand van fragmenten uit boeken en films dieper in op het thema 'Natuur'. Welke auteurs zijn beroemd om hun natuurbeschrijvingen? Op welke manieren kun je dit thema in een boek of in een film verwerken? Wat vinden schrijvers toch in de natuur? Kom luisteren naar het boeiende verhaal van Kees Voorbij, over al die schrijvers die zich hebben laten inspireren door landschappen, natuur en dieren. Tijd: van 20.00 - 21.30 uur. Toegang gratis, opgeven kan via de website: www.debibliotheekaanzet.nl of in de bibliotheek zelf.

Uitgelicht

livecom.net chat