Donderdag 23 augustus Elektrische fiets informatiedag

Schrijf u snel in!

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Maar het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker en verkeersregels veranderen regelmatig. Ook vraagt fietsen met een elektrische fiets meer aandacht en behendigheid dan een fiets zonder trap-ondersteuning. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Zwijndrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden, donderdag 23 augustus 2018 een Elektrische Fiets Informatiedag.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor senioren om verkeerskennis, vaardigheden en informatie op te doen over het fietsen met een elektrische fiets.

Hoe schrijft u zich in?
U kunt zich aanmelden bij de mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer 0184 – 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze dag is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 10 augustus 2018. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. De informatie dag wordt u gratis aangeboden. Aanmelden is verplicht.

Wanneer

Donderdag 23 augustus 2018

Waar

Spektakel

Norderstedtplein 10

3332 GK Zwijndrecht

Duur van de informatiedag

 

De informatiedag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Tijdens de informatie dag wordt gezorgd voor koffie en een lunch.

Wat houdt de dag in?

 

Theorie en praktijk
De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike. U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) op een parcours oefeningen doen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.Er is een leverancier van e-bikes aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een e-bike.

Zelf meenemen

U komt met uw eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

 

 

Uitgelicht

livecom.net chat