Burgemeester Schrijer opent Nieuwe Lindt te Zwijndrecht

Burgemeester Dominic Schrijer opende op donderdag 12 juli officieel het bedrijfspand ‘Nieuwe Lindt’ aan de Lindtsedijk in Zwijndrecht. Het voormalige hoofdkantoor van Van Leeuwen is grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor gebruik als modern kantoor.

De renovatie is gerealiseerd door VLOG B.V., het onroerend goed bedrijf van de Van Leeuwen Buizen Groep. De burgemeester onthulde in de hal van het kantoorpand een paneel waarop de historie van het gebouw staat beschreven. Hierna volgde een rondleiding door het gerenoveerde gebouw. Burgemeester Schrijer: “Het kantoor levert een belangrijke bijdrage aan het vitaal houden van de bedrijfsterreinen in Zwijndrecht. Maar het is vooral ook een zeer geslaagde renovatie die recht doet aan de architectonische waarde van het gebouw.”

Het hoofdkantoor van Van Leeuwen verhuisde in 2011 naar een nieuw pand bij het eigen buizenterrein aan de Lindtsedijk. In 2017 startte Lugten Malschaert Architecten met het ontwerpplan voor herbestemming van het oude kantoor als bedrijfsverzamelgebouw. De renovatie werd in 2018 voltooid, waarmee dit markante gebouw voor de geschiedenis van Van Leeuwen en de bedrijfsontwikkeling van Zwijndrecht behouden is gebleven. Het pand biedt zo’n 2400 m² kantoorruimte, op een uitstekend bereikbare locatie midden in het industriegebied van Zwijndrecht.

Op de begane grond is inmiddels het bedrijf Jiffy gehuisvest, dat onlangs in Zwijndrecht een nieuwe productiefaciliteit in gebruik nam. De hoogbouw biedt nog plaats aan ondernemers die willen werken in een combinatie van moderne kantooromgeving en industrieel erfgoed.

Opening Nieuwe Lindt 
Burgemeester van Zwijndrecht Dominic Schrijer (l) en directeur VLOG Peter Rietberg (r) voor het onthulde paneel.

Nieuwe Lindt
foto's: Van Leeuwen

Uitgelicht

livecom.net chat